Bộ Đề Thi Tiếng Anh Lớp 11 (Có Lời Giải)

Xem toàn bộ tài liệu Lớp 11: tại đây

Phòng Giáo dục và Đào tạo …..

Đề thi Giữa Học kì 1

Năm học 2021 – 2022

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 11

Thời gian làm bài: 45 phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 1)

Choose the word (A, B, C or D) whose underlined part is pronounced differently from that of the others

Question 1.  A. earning B. learning          C. clearing           D. searching

Question 2. A. arrives B. textbooks        C. combs            D. teachers

Choose the word corresponding to (A, B, C or D) which is stressed differently from the others

Question 3. A. development B. illiteracy C. experience       D. education

Question 4. A. runner   B. village             C. province          D. allow

Choose the best answer (A, B, C or D) to full in the gap or substitute the underlined part

Question 5. My sister always hopes _____ to the headmaster by my parents.

A. being introduced      B. to be introduced

C. to introduce              D. introducing

Question 6. The best reported speech of the sentence: “Why don’t we participate in the English Speaking Contest?” is ______.

A. He told me not to participate in the English speaking Contest.

B. He asked me to take part in the English Speaking Contest.

C. He suggested taking part in the English Speaking Contest.

D. He offered we to take part in the English Speaking Contest.

Question 7. Do you mind _______ me ____________this computer?.

A. help/fixing            B. helping/ fixing                            

C. helping/fix                 D. to help/ to fix

Question 8. The closest in meaning to the sentence: “I haven’t enjoyed myself so much for years” is _______.

A. It has been years since I have enjoyed myself so much.

B. It was years since I had enjoyed myself so much.

C. It’s years since I enjoyed myself so much.

D. It’s years since I have enjoyed myself so much.

Question 9. It’s possible ________ a train across Canada.

A. take              B. to take             C. taking              D. to be taken

Question 10. They were finally __________ with each other , after not speaking for nearly five years.

A. fond             B. persuaded       C. reconciled       D. interested

Question 11. My brother _________ in this school before he _______ for Hue last year.

A. taught/ had left        B. had taught/ left

C. taught/ had left        D. teaches/ leaves

Question 12. The closest in meaning to the sentence: “Jack was late for the meeting because his watch was slow.” Is _________.

A. Jack would be late for the meeting if his watch weren’t slow.

B. Jack wouldn’t be late for the meeting if his watch weren’t slow.

C. Jack would have been late for the meeting if his watch hadn’t been slow.

D. Jack wouldn’t have been late for the meeting if his watch hadn’t been slow.

Question 13. The closest in meaning to the sentence: “He realized that he had missed the last train. He began to walk” is _________.

A. Realized that he had missed the last train, he began to walk.

B. Realizing that he had missed the last train, he began to walk.

C. Began to walk, he realized that he had missed the last train.

D. Being realized that he had missed the last train, he began to walk.

Question 14. The office staff decided _______ a retirement party for Mr. Green.

A. having            B. to have            C. having had      D. to have had

Question 15. Their professional relationship developed into a lasting ____.

A. friendly           B. friendliness     C. friend              D. friendship

Question 16. The closest in meaning to the sentence: “ You can enrich your knowledge by listening to the radio.” Is _______.

A. Listening to radio can make you know more.

B. Listening to the radio enables you to be rich.

C. Listening to the radio makes you know less.

D. You can be rich if you listen to radio.

Question 17. – Phuong: Can I try your new camera?

– Linh: ___________.

A. Sure. But please be careful with it

B. I’m sorry. I’m home late

C. I’m sorry I can’t. Let’s go now

D. Sure. I’d love to

Question 18. You ________spill anything on the door.

A. must                         C. mustn’t            C. have to            D. don’t have to

Question 19. Each year many people _________ take care of the old and disabled.

A. volunteer                  B. voluntarily       C. voluntary        D. volunteering

Question 20. Parents should try to see things from a teenager’s _______.

A. difference                B. choice              C. conflicts          D. viewpoint

Question 21. ___ all his money on gambling, he decided to go back home.

A. Had spent                B. Having spent   C. Have spent      D. Spent

Question 22. He reminded me of my childhood long time________.

A. before                       B. then                 C. ago                  D. now

Mark the letter  A, B, C or D to indicate the word CLOSEST in meaning to the underlined part.

Question 23. Young college and university students participate in helping the poor who have suffered badly in wars or natural disasters.

A. get involved in         B. interfere with C. join hands       D. come into

Question 24. They give care and comfort to the disadvantaged and handicapped children and help them to get over difficulties.

A. accept                       B. face                 C. overcome        D. take

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word OPPOSITE in meaning to the underlined part.

Question 25. The maintenance of this company is dependent on international investment.

A. affected                   B. reliant              C. restricted         D. reliable

Question 26. My parents seemed fully satisfied with the result of my entrance exam.

A. pleased                     B. contented        C. disappointed   D. joyful

Mark the letter A, B, C, D to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 27. – Mr. Pike: Could you bring me some water? – Lucy: ___________.

A. Certainly,sir             B. No, I can’t

C. Yes, I can                 D. I don’t want to

Question 28. – Sally : Happy Christmas! – Collin: __________!

A. The same to you       B. You are the same

C. Same for you            D. Happy Christmas with you

Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting.

Question 29. He said that (A) if he has (B) more time(C), he would come to see (D) us.

Question 30.I’m delighted (A) hearing(B)  that you have made(C) much progress in (D) you study.

Question 31. I couldn’t (A) make my car (B) to start(C) this morning(D).

Fill each of the numbered blanks in the following passage with the most suitable word among A, B, C or D.

When I was a little boy, I used to wander in the woods by the river flowing (32) _________ my village. In spring, I (33) _________ watching a variety of bushes and plants grow in the sunlight and listened to newly-born birds chirp in their nest high on the trees. In summer, I (34) _________ watch different kinds of kites fly high in blue sky and listen to buffalo, boys play their bamboo flutes (35) _________ they rode their water buffaloes.

Question 32. A. above                                   B. through      C. at      D. in

Question 33. A. wanted    B. try              C. dislike             D. loved

Question 34. A. used to    B. am used      C. was used         D. used

Question 35. A. when      B. until            C. after                D. because

Read the following passage, then answer question by circling A, B, C or D.

Having a best friend to confide in can bring a positive effect on our emotional health. An evening out with the closest friend may be the best guarantee of a good time. In fact, our best friend can prevent us from developing serious psychological problems such as depression and anxiety.

Best friendship evolves with time – we cannot go out and pick our best friend.We become friends with people who share common interests – at school or through hobbies, for example.

Best friends have usually known each other for years and stuck together through good and bad times. If you haven’t got one, perhaps you are being too distant from people, or focusing too much on your work.

Question 36. A best friend can ________.

A. share joy and sadness with us

B. spend much time finding   

C. give us a healthy life 

D. go out with us in the evening

Question 37. Close friends need to ________.

A. have the same interests

B. spend time together

C. study at the same school      

D. pursue the same hobbies        

Question 38. According to the passage, ________.

A. it takes a lot of time to make close friendships

B. best friends have good and bad times

C. we can go out and choose a good friend easily

D. It’s very difficult to make lasting friendships

Question 39. The word ‘one’ in the last paragraph refers to ________.

A. a friendship              B. good time        C. bad time   D. a close friend

Question 40. Which of the following sentences is not mentioned?

A.  An unsociable person may not have a close friend.

B. Friendships need time to develop.

C. The ties of close friendship will never be broken.

D. We often have satisfaction being with a close friend.

Đáp án:

1C

6C

11B

16A

21B

26C

31C

36A

2B

7C

12D

17A

22C

27A

32B

37A

3D

8C

13B

18C

23A

28A

33D

38A

4D

9B

14B

19B

24C

29B

34A

39D

5B

10C

15D

20D

25C

30B

35A

40C

Phòng Giáo dục và Đào tạo …..

Đề thi Giữa Học kì 1

Năm học 2021 – 2022

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 11

Thời gian làm bài: 45 phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 2)

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 1 to 5.

To many people, their friends are the most important in their life. Really good friends always (1) ___ joys and sorrows with you and never turn their backs on you. Your best friend may be someone you have known all your life or someone you have grown (2) ____with.

There are all sorts of things that can (3)____about this special relationship. It may be the result of enjoying the same activities and sharing experiences. Most of us have met someone that we have immediately felt relaxed with as if we had known them for ages.____(4), it really takes you years to get to know someone well enough to consider your best friend. To the ____(5)of us, this is someone we trust completely and who understands us better than anyone else. It’s the person you can tell him or her your most intimate secrets.

Question 1: A. have     B. share     C. give    D. spend

Question 2: A. up     B. through     C. on     D. in

Question 3: A. provide     B. bring     C. cause     D. result

Question 4: A. Therefore     B. In addition     C. However     D. Yet

Question 5: A. majority    B. major     C. majorial     D. majorially

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions

In the 1960s, The Beatles were probably the most famous pop group in the whole world. Since then, there have been a great many groups that have achieved enormous fame, so it is perhaps difficult now to imagine how sensational The Beatles were at that time. They were four boys from the north of England and none of them had any training in music. They started by performing and recording songs by black Americans and they had some success with these songs. Then they started writing their own songs and that was when they became really popular. The Beatles changed pop music. They were the first pop group to achieve great success from songs they had written themselves. After that it became common for groups and singers to write their own songs. The Beatles did not have a long career. Their first hit record was in 1963 and they split up in 1970. They stopped doing live performances in 1966 because it had become too dangerous for them – their fans were so excited that they surrounded them and tried to take their clothes as souvenirs! However, today some of their songs remain as famous as they were when they first came out. Throughout the world many people can sing part of a Beatles song if you ask them.

Question 6: The passage is mainly about

A. How the Beatles became more successful than other groups

B. Why the Beatles split up after 7 years

C. The Beatles’ fame and success

D. Many people’s ability to sing a Beatles song

Question 7: The four boys of the Beatles

A. Came from the same family

B. Were at the same age

C. Came from a town in the north of England

D. Received good training in music

Question 8: The word “sensational” is closest in meaning to

A. Notorious     B. Bad

C. Shocking     D. Popular

Question 9: The first songs of the Beatles were____

A. Written by themselves

B. Broadcast on the radio

C. Paid a lot of money

D. Written by black Americans

Question 10: What is not true about the Beatles?

A. The members had no training in music

B. They had a long stable career

C. They became famous when they wrote their own songs

D. They were afraid of being hurt by fans

Question 11: The Beatles stopped their live performances because

A. They had earned enough money

B. They did not want to work with each other

C. They spent more time writing their own songs

D. They were afraid of being hurt by fans.

Question 12: The tone of the passage is that of

A. Admiration     B. Criticism

C. Neutral     D. Sarcasm

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that has different pronunciation from the rest in each of the followings.

Question 13: A. waited     B. mended     C. objected    D. faced

Question 14: A. bushes     B. buses     C. lorries     D. charges

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction.

Question 15: The better (A) you are at (B) English, the more chance (C) you have to get a job (D)

Question 16: He is (A) the (B) second person be killed (C) in that way (D)

Question 17: I’m very glad (A) that you’ve done (B) lots of (C) progress (D) this semester.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each question.

Question 18: ______ he is not rich, he wants to travel around the world.

A. In spite of     B. Although

C. Despite    D.    Because

Question 19: Donald Trump has suggested he could grant legal status to millions of undocumented immigrants who have not ______ serious crimes in what would be a major policy shift.

A. committed     B. took

C. served     D. done

Question 20: All students should be ______ and literate when they leave school.

A. numeric     B. numeral

C. numerous     D. numerate

Question 21: Mr. Jones knew who had won the contest, but he kept it under his ______ until it was announced publicly.

A. cap     B. tongue

C. hat     D. umbrella

Question 22: When a women works outside the home and makes money herself, she is ________ independent from her husband.

A. financially    B. politically

C. philosophically     D. variously

Question 23: A woman’s role in society was defined by the Feminists on whether they were contributors ________ society or not.

A. upon     B. to

C. off     D. away

Question 24: The organization was ___________ in 1950 in the USA.

A. come around     B. set up

C. made out     D. put on

Question 25: Do you need to give your speech another_________ or do you already know it by heart?

A. break-down     B. check-up

C. run-through     D. mix-up

Question 26: Larry drove all night to get here for his sister’s wedding. He ___ exhausted by the time he arrived.

A. must have been     B. could be

C. ought to be     D. will have been

Question 27: He had spent ____ time writing an essay on his childhood.

A. a few     B. a large number of

C. a great deal of     D. many

Question 28: When___________at this store, the buyers get a guarantee on all items

A. purchased     B. purchase

C. purchasing     D. having purchased

Question 29: ____ for the fact that he was working abroad, he would willingly have helped with the project.

A. If it were     B. If it hadn’t been

C. were it to be     D. Hadn’t it been

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the followings.

Question 30: A. summary     B. different     C. physical     D. decision

Question 31: A. attractiveness     B. traditional     C. generation     D. American

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct response to each of the following exchanges.

Question 32: John: “I didn’t pass my driving test.” – Anna: “………….!”

A. Better luck next time

B. It’s none of my business

C. Congratulations

D. That was nice of you.

Question 33: Tom: “Wasn’t it Mozart who composed Swan Lake?” Jane: “__________.”

A. Yes, he wasn’t

B. It’s out of question

C. I haven’t a clue

D. It’s not my favourite

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions

Question 34: In times of war, the Red Cross is dedicated to reducing the sufferings of wounded soldiers, civilians, and prisoners of war.

A. mounted    B. excited

C. devoted    D. interested

Question 35: If you do not understand the word “superstitious, look it up in the dictionary.

A. find its meaning     B. write it

C. draw it     D. note it

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 36 “Where are you spending your holidays?” Janet asked us.

A. Janet asked us where we were spending our holidays.

B. Janet asked us where were we spending our holidays.

C. Janet asked us where you were spending your holidays.

D. Janet asked us where we were spending your holidays

Question 37: Be he rich or poor, she will marry him

A. She doesn’t want to marry him because he is poor

B. She wants to marry him if he is rich

C. She will marry him whether he is rich or poor

D. She will marry him however poor he may be

Question 38: Many people think Steve stole the money.

A. The money is thought to be stolen by Steve.

B. Steve is thought to have stolen the money.

C. Many people think the money is stolen by Steve.

D. It was not Steve who stole the money.

Question 39: The children were attracted by the show. It was performed by the animals.

A. The children attracted by the show which was performed by the animals.

B. The children were attracted by the show to have been performed by the animals.

C. The show performing by the animals attracted the children.

D. The children were attracted by the show performed by the animals.

Question 40: “We preserve natural resources. We can use them in the future.” means_____.

A. We preserve natural resources so that we can use them in the future

B. We preserve natural resources so as to we can use them in the future

C. We preserve natural resources in order to we can use them in the future

D. We preserve natural resources for fear that we can use them in the future

Đáp án

1B

2A

3B

4C

5A

6C

7C

8C

9D

10B

11D

12A

13D

14C

15C

16C

17B

18B

19D

20D

21C

22A

23B

24B

25C

26A

27C

28C

29B

30D

31C

32A

33C

34C

35A

36A

37C

38B

39D

40A

Phòng Giáo dục và Đào tạo …..

Đề thi Giữa Học kì 1

Năm học 2021 – 2022

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 11

Thời gian làm bài: 60 phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 3)

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. Epidemic    B. Illegal    C. Education     D. Competitor

Question 2: A. Compose    B. Opponent     C. Wholesale     D. Colony

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

Question 3: A. Discuss    B. Waving     C. Airport     D. Often

Question 4: A. Interview    B. Difficulty     C. Simplicity     D. Beautiful

Mark the letter A, B C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions

Question 5: The skin receives nearly (A) the (B) third of the blood pumped out (C) by (D) the heart.

Question 6: I had (A) my motorbike repair (B) yesterday but now (C) it still doesn’t work (D).

Question 7: If you are working with (A) young children in a primary (B) school, you will find (C) teaching lively songs and rhymes are (D) very popular.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 8: The next meeting _________ in May.

A. will hold     B. will be held

C. will be holding     D. will have held

Question 9: The librarian told us not _________ reference books out of the library.

A. taking     B. to take

C. take     D. took

Question 10: My responsibility is to _________ my little brothers.

A. take care of     B. join hands

C. take over     D. work together

Question 11: In Vietnam, two or more ________ may live in a home.

A. generations     B. generous

C. generation     D. generators

Question 12: __________ candidates are likely to succeed in job interviews.

A. Nervous     B. Self-conscious

C. Self-doubt     D. Self-confident

Question 13: A good essay must __________contain enough interesting ideas and specific exam but also have good organization.

A. in addition     B. either

C. not only     D. as well

Question 14: The ground is wet. It ________ rained last night.

A. must     B. must have

C. may have     D. might have

Question 15: There are several means of mass communication. The newspaper is one. Television is ______.

A. another     B. other

C. the another     D. the other.

Question 16: Do you know the woman ______ lives next door?

A. she     B. who

C. whom     D. her

Question 17: If you _______ less last night, you _______ so bad today.

A. had drunk- would not have felt

B. drank- would not feel

C. had drunk- would not feel

D. would have drunk- would not feel

Question 18: I can’t sleep ________ the hot weather.

A. because of     B. as

C. because     D. since

Question 19: British and Australian people share the same language, but in other respects they are as different as _________.

A. cats and dogs     B. chalk and cheese

C. salt and pepper     D. here and there

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 20: John: “Congratulations! You did great. Mary: – ” ___________.”

A. It’s nice of you to say so.

B. It’s my pleasure.

C. You’re welcome.

D. That’s okay.

Question 21: Minh : ” My first English test was not as good as I expected ” Thomas : ” _________.”

A. Good Heavens!

B. Never mind , better job next time!

C. That’s brilliant enough!

D. It’s okay. Don’t worry.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) SIMILAR in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22: When being interviewed, you should concentrate on what the interviewer is saying or asking you.

A. be related to     B. be interested in

C. pay all attention to     D. express interest in

Question 23: “He insisted on listening to the entire story”.

A. part     B. funny

C. whole     D. interesting

Read the following sentences and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

Question 24: They don’t know much knowledge of the jobs of their choice.

A. They have little knowledge of the jobs of their choice.

B. They have a few knowledge about the jobs of their choice.

C. They have few knowledge of the jobs of their choice.

D. They don’t have much knowledge of the jobs of their choice.

Question 25: Hardly are appeals allowed against the council’s decisions.

A. It’s too hard for the council to allow appeals against its decisions.

B. The council always allows appeals against its decisions.

C. Allowing appeals against its decisions is not good.

D. The council rarely allows appeals against its decision.

Read of the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks

We are using up the world’s petroleum. We use it in our cars and to heat our building in winter. Farmers use petrochemicals to (31) ____ the soil rich. They use them to kill insects which eat plants. These chemicals go (32) ______ rivers and lakes and kill the fish there. Thousands of pollutants also go into the air and pollute it. Winds carry this (33) _____ air to other countries and other continents.

Poor farmers use the same land over and over The land needs a rest so it will be better next year. However, the farmers must have food this year. Poor people cut down forests for firewood. In some areas when the trees are gone, the land (34) ______ desert. Poor people can’t save the environment for the future .

This is not a problem for one country or one area of the world. It is a problem for all- humans. The people and the nations of the world must work together to (35) _______ the world’s resources.

Question 26: A. work    B. change     C. make     D. let

Question 27: A. out     B. for     C. at     D. into

Question 28: A. pollute    B. polluting     C. polluted     D. pollution

Question 29: A. gets    B. changes     C. turns     D. becomes

Question 30: A. recycle    B. preserve     C. keep     D. reuse

Đáp án

1B

2D

3A

4C

5B

6B

7D

8B

9C

10A

11A

12D

13C

14B

15A

16B

17C

18A

19B

20A

21C

22C

23C

24A

25A

26C

27D

28C

29D

30B

……………………..

……………………..

……………………..

 

Bài giải này có hữu ích với bạn không?

Bấm vào một ngôi sao để đánh giá!

Đánh giá trung bình 5 / 5. Số lượt đánh giá: 1177

Chưa có ai đánh giá! Hãy là người đầu tiên đánh giá bài này.

Tài liệu trên trang là MIỄN PHÍ, các bạn vui lòng KHÔNG trả phí dưới BẤT KỲ hình thức nào!

Print Friendly, PDF & Email