Bộ Đề Thi Tiếng Anh Lớp 12 (Có Lời Giải)

Xem toàn bộ tài liệu Lớp 12: tại đây

Phòng Giáo dục và Đào tạo …..

Đề kiểm tra 15 phút học kì 1

Môn: Tiếng Anh 12

Thời gian làm bài: 15 phút

(Đề 1)

Choose the word which is stressed differently from the rest

1. A. hospital      B. mischievous

    C. supportive      D. special

2. A. family      B. whenever

    C. obedient      D. solution

3. A. biologist      B. generally

    C. responsible      D. security

4. A. confident      B. important

    C. together      D. exciting

5. A. possible.      B. university

    C. secondary      D. suitable

Choose A, B, C, or D that best completes each sentence.

6. Each of us must take_______for our own actions.

   A. probability      B. ability

   C. possibility      D. responsibility

7. These quick and easy_________can be effective in the short term, but they have a cost.

   A. solve      B. solvable

   C. solutions      D. solvability

8. John is_______only child in his family so his parents love him a lot.

   A. a      B. an

   C. the      D. no article

9. According to the boss, John is the most_______for the position of executive secretary.

   A. supportive      B. caring

   C. suitable      D. comfortable

10. She got up late and rushed to the bus stop.

   A. came into      B. went leisurely

   C. went quickly      D. dropped by

11. Billy, come and give me a hand with cooking.

   A. help      B. prepared

   C. be busy      D. attempt

12. Whenever problems come up, we discuss them frankly and find solutions quickly.

   A. happen      B. encounter

   C. arrive      D. clean

13. What are the_______of that country? – I think it is some kinds of cheese and sauces.

   A. drinks      B. beverages

   C. grains      D. special dishes

14. Peter tried his best and passed the driving test at the first______

   A. try      B. attempt

   C. doing      D. aim

15. Where is Jimmy? – He is_______work. He is busy_______his monthly report.

   A. on/ for      B. in/ about

   C. to/ through      D. at/ with

ĐÁP ÁN

Đáp án & Thang điểm

1C 2A 3B 4A 5B
6D 7C 8C 9C 10C
11A 12A 13D 14B 15D

Phòng Giáo dục và Đào tạo …..

Đề kiểm tra 15 phút học kì 1

Môn: Tiếng Anh 12

Thời gian làm bài: 15 phút

(Đề 2)

Choose the word whose main stress syllable is put differently.

1. A. maintain        B. attitude

    C. determine      D. develop

2. A. brilliant        B. different

    C. secretary      D. attractive

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest

3. A. borrow      B. neighbour      C. stapler      D. harbour

4. A. booked      B. pushed      C. caused      D. matched

Choose the word or phrase (A, B, C or D) that best completes each sentence.

5. Our English teacher would like_______.

   A. that we practicing our pronunciation

   B. us practicing our pronunciation

   C. us to practice our pronunciation

   D. we to practice our pronunciation

6. Our relatives_______meet us at the station this evening.

   A. are being

   B. are going to

   C. go to

   D. will be to

7. He_______for that company for five months when it went bankrupt.

   A. has been worked

   B. has worked

   C. had been working

   D. was working

8. At this time next week, all of the students_______for their examinations.

   A. will be sat

   B. have been sitting

   C. have sat

   D. will be sitting

9. Rachel is good at badminton. She_______every game.

   A. wins

   B. winning

   C. have won

   D. is able win

10. -“Let’s have a pizza.” -“_______”

   A. Not again

   B. It doesn’t matter

   C. It’s a good idea

   D. Not really

11. I didn’t need_______anything. I just sat there and listened.

   A. say

   B. saying

   C. to say

   D. having said

12. She prefers carnations_______roses. In fact, she dislikes roses.

   A. to

   B. from

   C. over

   D. that

13. My mother made a birthday cake_______.

   A. about me

   B. for me

   C. to me

   D. to I

14. He can’t go out because he_______his work.

   A. doesn’t finish

   B. hasn’t finished

   C. didn’t finish

   D. hadn’t finished

15. Our neighbours are normally very noisy, but they’re_______this evening.

   A. unusual quiet

   B. unusual quietly

   C. unusually quiet

   D. unusually quietly

ĐÁP ÁN

Đáp án & Thang điểm

1B 2D 3A 4C 5C
6B 7C 8D 9A 10C
11C 12A 13B 14B 15C

Phòng Giáo dục và Đào tạo …..

Đề kiểm tra 15 phút học kì 1

Môn: Tiếng Anh 12

Thời gian làm bài: 15 phút

(Đề 3)

Choose the underlined part in each sentence that should be corrected.

1. Caroline refused taking the job given to her because the salary was not good.

2. I finished college last year, and I am working here for only eight months now.

3. If you think carefully before making your decision, you will avoid to get into trouble later.

4. Each of the members of the group were made to write a report every week.

5. Last week Mark told me that he got very bored with his present job and is looking for a new one.

Choose the option (A, B, C or D) that best completes each of the folloeing sentences.

   My aunt is one of those people who can talk to anyone about anything. If she goes to a party where she doesn’t know any of the people, she just walks up to the first person that she sees and introduces herself. And yet she doesn’t seem to talk about deeply important things like politics or religion. She always starts off on something very obvious like the other person’s job. Very soon she’s talking as if she’s known the other person for years. I asked her once what her secret was. She said that the most important thing in a conversation was listening. People love to talk about themselves, so if you allow them to do so, it’s very easy to keep a conversation going. You have to listen very carefully and ask questions. And you have to look interested, too. So don’t keep looking at other things in the room while you’re talking to someone.

   Another thing that I’ve noticed is that she only pays people compliments. She says: “I like your hair. Which hairdresser do you go to?” or “You look very well. Have you been on holiday?” Friendly messages like this seem to provide an easy way into a conversation.

6. According to my aunt, the most important thing in a conversation was

   A. speaking

   B. discussing

   C. looking

   D. listening

7. At parties where she does not know anybody, my aunt normally

   A. feels embarrassed and stays away from people

   B. asks people to introduces themselves to her

   C. comes over to the first person and introduces herself

   D. sits alone and avoids talking to other people

8. My aunt thinks that it’s very easy to keep a conversation going if you

   A. let people talk about themselves

   B. let people hear about yourself

   C. talk about politics or religion

   D. ask people about their secrets

9. What should you NOT do when you have a conversation with someone?

   A. Looking very interested in his or her story

   B. Looking at other things in the room

   C. Listening very carefully and asking questions

   D. Paying him or her compliments

10. According to the passage, my aunt often starts a conversation by talking about

   A. the other person’s wealth

   B. the other person’s health

   C. the other person’s daily activities

   D. the other person’s job

ĐÁP ÁN

Đáp án & Thang điểm

1A 2B 3C 4B 5C
6D 7C 8A 9B 10D

Phòng Giáo dục và Đào tạo …..

Đề kiểm tra 15 phút học kì 1

Môn: Tiếng Anh 12

Thời gian làm bài: 15 phút

(Đề 4)

Choose the word which is stressed differently from the rest.

1. A. situation      B. appropriate

    C. informality      D. entertainment

2. A. across      B. simply

    C. common      D. brother

Choose A, B, C, or D that best completes each unfinished sentence.

3. She is a kind of woman who does not care much of work but generally ______ meals, movies or late nights at a club with her colleagues.

   A. supposes

   B. discusses

   C. attends

   D. socializes

4. I didn’t think his comments were very appropriate at the time.

   A. correct

   B. right

   C. suitable

   D. exact

5. You should ______ more attention to what your teacher explains.

   A. make

   B. get

   C. set

   D. pay

6. Body language is a potent form of ______ communication.

   A. verbal

   B. non-verbal

   C. tongue

   D. oral

7.Our teacher often said, “Who knows the answer? ______ your hand.”

   A. Rise

   B. Lift

   C. Raise

   D. Heighten

8. This is the instance where big, obvious non-verbal signals are appropriate.

   A. matter

   B. attention

   C. place

   D. situation.

9. They started, as ______ gatherings but they have become increasingly formalized in the last few years.

   A. informal

   B. informally

   C. informalize

   D. informality

10. Children who are isolated and lonely seem to have poor language and ______ .

   A. communicate

   B. communication

   C. communicative

   D. communicator

11. Pay more attention ______ picture and you can find out who is the robber.

   A. to

   B. for

   C. at

   D. on

12. – What an attractive hair style you have got, Mary! – ______

   A. Thank you very much. I am afraid

   B. You are telling a lie

   C. Thank you for your compliment

   D. I don’t like your sayings

13. In ___ most social situations, ______ informality is appreciated.

   A. Ø/ Ø

   B. the/ an

   C. a/ the

   D. the/ a

14. – What ______ beautiful dress you are wearing! – Thank you. That is ______ nice compliment.

   A. Ø/ Ø

   B. the/ Ø

   C. a/ a

   D. the/ the

15. ______ you wanted to ask your teacher a question during his lecture, what would you do?

   A. As

   B. As if

   C. Even of

   D. suppose

ĐÁP ÁN

Đáp án & Thang điểm

1B 2A 3B 4C 5D
6B 7C 8D 9A 10B
11A 12C 13A 14C 15D

Phòng Giáo dục và Đào tạo …..

Đề kiểm tra 15 phút học kì 1

Môn: Tiếng Anh 12

Thời gian làm bài: 15 phút

(Đề 5)

Choose the item (A, B, C or D) that best completes each of the following sentences.

   In 1988, for the first time in British history, a National Curriculum was introduced. The National Curriculum tells pupils which subjects they have to study, what they must learn and when they have to take assessment tests. [assessment: đánh giá]

   Between the ages of 14 and 16, pupils study for their GCSE (General Certificate of Secondary Education) exams. Pupils must take English Language, Maths and Science for GCSE, as well as a half GCSE in a foreign language and Technology. In addition, they must also be taught Physical Education, Religious Education and Sex Education, although they do not take exams in these subjects.

   At the age of 16, pupils can leave school. If pupils stay on, they usually take A (Advanced) levels, AS (Advanced Supplementary) level or GNVQs (Greater National Vocational Qualifications). It is quite common to combine, for example, two A levels with one AS level, or one A level with one GNVQ.

   Pupils taking A levels study traditional subjects, such as French, Physics or History. To go to university, pupils usually need two or three A levels.

   AS levels are the same standard as A levels, but only half of the content: AS level German pupils take the A-level German language exam, but do not take the A-level German Literature exam.

   GNVQs are vocational qualifications. Pupils usually take on GNVQ in subjects such as Business, Leisure and Tourism, Manufacturing, and Art and Design. One GVNQ (at advanced level) is equal to two A levels.

1. Britain began to have a National Curriculum_______

   A. one hundred years ago

   B. in the nineteenth century

   C. in 1898

   D. in 1988

2. Which of the following subjects do British students NOT take exams in?

   A. Science

   B. Physical Education

   C. Maths

   D. English Language

3. Pupils need_______A levels to continue to study at university.

   A. one or two

   B. two or three

   C. four or five

   D. five or six

4. Which of the following subjects do pupils NOT take on GNVQ in?

   B. German Literature

   B. Business

   C. Art and Design

   D. Manufacturing

5. Pupils normally study for their GCSE between the ages of_______.

   A. 12 and 14

   B. 14 and 16

   C. 15 and 17

   D. 16 and 18

Choose the word or phrase (A, B, C or D) that best completes each sentence.

6. With black hair and eyes, she is_______of the people from her country.

   A. the same

   B. typical

   C. similar

   D. identical

7. Military is_______in this country. Every man who reaches the age of 18 has to serve in the army for two years.

   A. compulsory

   B. optional

   C. illegal

   D. unnecessary

8. People tend to work hard at this_______of life.

   A. distance

   B. stage

   C. space

   D. level

9. Concern for the environment is now at the_______of many governments’ policies.

   A. core

   B. aim

   C. target

   D. purpose

10. Why don’t you have the document_______?

   A. photocopy

   B. to photocopy

   C. photocopying

   D. photocopied

11. The strange disease_______to have originated in Africa.

   A. thinks

   B. is thinking

   C. is thought

   D. thought

12. You can use my phone if yours_______.

   A. won’t be worked

   B. won’t work

   C. isn’t worked

   D. doesn’t work

13. We were rather late, but fortunately there were some tickets_______.

   A. to leave

   B. left

   C. leaving

   D. having left

14. It’s a beautiful photo. I’m going to_______.

   A. get it enlarging

   B. have it enlarging

   C. have it enlarged

   D. set it enlarged

15._______these plants regularly or they will die.

   A. Water

   B. If you water

   C. Unless you water

   D. Because you water

ĐÁP ÁN

Đáp án & Thang điểm

1D 2B 3B 4A 5D
6B 7A 8B 9A 10D
11C 12D 13B 14C 15A

 

Bài giải này có hữu ích với bạn không?

Bấm vào một ngôi sao để đánh giá!

Đánh giá trung bình 5 / 5. Số lượt đánh giá: 966

Chưa có ai đánh giá! Hãy là người đầu tiên đánh giá bài này.

Tài liệu trên trang là MIỄN PHÍ, các bạn vui lòng KHÔNG trả phí dưới BẤT KỲ hình thức nào!

Print Friendly, PDF & Email