Bộ Đề Thi Tiếng Anh Lớp 12 (Có Lời Giải)

Xem toàn bộ tài liệu Lớp 12: tại đây

Phòng Giáo dục và Đào tạo …..

Đề thi Học kì 1

Môn: Tiếng Anh 12

Thời gian làm bài: 60 phút

(Đề 1)

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

   The custom of paying a bride price before marriage is still a well-established part of many African cultures. In paying a bride price, the family of the groom must provide payment to the family of the bride before the marriage is allowed. The bride price can vary greatly from culture to culture in Africa. In the Zulu and Swazi tribes of southern Africa, the bride price often takes the form of cattle. In Western African, kola nuts, shells, and other goods are often used for the payment of the bride price. The actual payment of money sometimes takes place, but the payment of goods is more frequent. The amount of paid in a bride price can also vary. In modern times, the bride price is occasionally quite small and its value is mainly symbolic. However, the bride price can still be quite high, especially among prominent or highly traditional families.

   There are a number of justifications used to explain the payment of bride price. The first is that the bride price represents an acknowledgement of the expense the bride’s family has gone in order to raise her and bring her up as a suitable bride for the groom. It also represents payment for the loss of a family member, since the bride will officially become a member of her husband’s family and will leave her own. On a deeper level the bride price represents payment for the fact that the bride will bring children into the family of the groom, thereby increasing the wealth of the family. This concept is reinforced by the fact that the bride price must often be returned if the bride fails to bear children.

   The payment of the bride price has quite a number of effects on African society. First, the payment of bride price acts to increase the stability of African family structures. Sons are dependent on their fathers and older relatives to help them pay the bride price of their wives, and this generally leads to greater levels of obedience and respect. The negotiations between the two families concerning the bride price allow the parents and other family members to meet and get to know one another before the marriage. Finally, since the bride price must often be repaid in case of divorce, the bride’s family often works to make sure that any marital problems are solved quickly. Bride prices also work as a system of wealth distribution in African cultures. Wealthier families can afford to support the marriage of their son, and thus their wealth is transferred to other families.

Question 1: According to paragraph 1, all of the following are true of the bride price EXCEPT

   A. its amount and form can vary

   B. its practice is occasionally only symbolic

   C. it is a relatively new practice in Africa

   D. it is generally higher among traditional families

Question 2: Why does the author mention the payment of money?

   A. To stress that the use of goods in the payment of bride price is most common

   B. To illustrate how the practice of bride price has changed over time.

   C. To demonstrate how expensive a bride price can be sometimes.

   D. To demonstrate the differences in how rich and poor families pay the bride price.

Question 3: The word “prominent” in the passage is closest in meaning to _______.

   A. conservative

   B. important

   C. religious

   D. educated

Question 4: The phrase “The first” in the passage refers to the first _________.

   A. marriage

   B. bride price

   C. payment

   D. justification

Question 5: It can be inferred from the paragraph 2 that African families ________.

   A. never see their daughters after marriage

   B. never see their daughters after marriage

   C. pay the bride price on the day of the wedding

   D. place great importance on childbirth

Question 6: The author uses the word “marital” to indicate that the problems are related to ____

   A. money

   B. laws

   C. marriage

   D. pregnancy

Question 7: Which f the following statements is TRUE?

   A. Sometimes the bride’s family has to return the bride price to the groom’s for equal distributionof wealth.

   B. The initial negotiations over the birde price provide opportunities for 2 families to meet each other.

   C. Animals are nt an acceptable form of payment when it comes to paying the bride prices.

   D. Without having to pay the bride price, African men would not respect their family members.

Question 8: Why are women often married to older men?

   A. Young men lack the financial to marry.

   B. The legal age for marriage is lower for women than for men.

   C. Families are eager to gain the bride price from their daughter’s marriage.

   D. Women live longer than men on average.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 9: The guest on our show who has won the Opera. He is the youngest professional golfer that has won this award so far.

   A. The professional golfer who has won the Opera so far is the youngest guest on our show.

   B. The youngest professional golfer won the Opera so far is the guest on our show.

   C. The youngest guest on our show is the professional golfer winning the Opera so far.

   D. The guest on our show is the youngest professional golfer to win the Opera so far.

Question 10: We arrived at the conference. Then we realized that our reports were still at home.

   A. No sooner had we realized that our reports were at home than we arrived at the conference.

   B. Only after we arrived at the conference did we realize that our reports were still at home.

   C. Not until we arrived at the conference that we realized that our reports were still at home.

   D. Hardly had we arrived at the conference that we realized that our reports were still at home.

Question 11: Mr. Brown said to me “Make good use of your time. You wont get such an opportunity again.”

   A. Mr. Brown let me make use of my time, knowing that I wouldn’t get such an opportunity again.

   B. Mr. Brown ordered me to make good use of my time, said that I wouldn’t get such an opportunity again.

   C. Mr. Brown offered me such an opportunity so that I could make good use of my time.

   D. Mr Brown advised me to make good use of my time as I wouldn’t get such an opportunity again.

Question 12: Perhaps, the violent was provoked by the fans of the visiting team.

   A. It can have been the visiting team’s fans that set off the violence.

   B. The fans of the visiting team must have been the people who began the violence.

   C. There might have been some violence caused by the visiting team’s fans.

   D. The fans of the visiting team sould have brought about the violence.

Question 13: People say that Mr Goldman gave nearly a million pounds to charity last year.

   A. Mr Goldman is said to have given nearly a million pounds to charity last year.

   B. Nearly a million pounds is said to be given to charity by Mr Goldman.

   C. Mr Goldman was said to have given nearly a million pounds to charity last year.

   D. Nearly a million pounds was said to have been given to charity by Mr Goldman.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 14: Most people indulge _________ harmless to relieve the boredom of their lives.

   A. of      B. in

   C. to      D. for

Question 15: _______ they’ve already made their decision, there’s nothing much we can do.

   A. Seeing that

   B. on grounds that

   C. asuming that

   D. for reasons that

Question 16: _______, the town does not get much of an ocean breeze.

   A. Locating near the coast

   B. Despite location near the coast

   C. Though located near the coast

   D. In spite having location near the coast

Question 17: We missed the ferry yesterday morning. It ____ by the time we arrived at the pier.

   A. Has already gone

   B. was already going

   C. had already gone

   D. already went

Question 18: If the prisoners attempt to escape from prison, _______ immediately.

   A. They will have caught

   B. They will catch

   C. they will be caught

   D. they would be caught

Question 19: With its thousands of rocks and caves ________ out of the water, Ha Long Bay has won international recognition.

   A. Being emerged

   B. emerged

   C. emerging

   D. emerges

Question 20: Is that the man, _______?

   A. Whom you lent the money

   B. Whom did you lend the money

   C. you lent the money

   D. you lent the money to

Question 21: His reply was so _________ that I didn’t know how to interpret it.

   A. Explicable

   B. assertive

   C. explantory

   D. ambiguous

Question 22: Shelly disagreed with the board’s decision. She ______ and went to work for another company.

   A. Pursed

   B. resigned

   C. abandoned

   D. retained

Question 23: As an ASEAN member, VN has actively participated in the groups programs and has also created new ________ and cooperation mechanics.

   A. Initiatives

   B. initators

   C. initations

   D. initates

Question 24: Archaelogists think that massive floods could have ________ the dinosaurs.

   A. Wiped out

   B. laid out

   C. put aside

   D. taken down

Question 25: I’m going on business for a week, so I’ll be leaving everything ________.

   A. On your guard

   B. up to your eyes

   C. in your capable hands

   D. under the care of you

Read the passage and mark A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the blanks.

   The position of sport in today’s society has changed out of all recognition. People no longer seem to think of sports as ‘just a game’ – to be watched or played for the (26)________ of enjoyment. Instead, it has become big business worldwide. It has become accepted practice for leading companies to provide sponsorship. TV companies pay large sums of money to screen important matches or competitions. The result has been huge rewards for athletes, some of (27)_______ are now very wealthy, particularly top footballers, golfers and tennis players. (28)_______ it is not unusual for some athletes to receive large fees on top of their salary, for advertising products or making personal appearances.

   A trend towards shorter working hours means that people generally tend to have more free time, both to watch and to take in sporting activity; sport has become a significant part of the recreation industry that we now rely (29)________ to fill our leisure hours. Professional sport is a vital part of that industry, providing for millions of (30)________ people all over the world.

Question 26:

   A. advantage    B. good

   C. benefit          D. sake

Question 27:

   A. whose     B. whom

   C. who        D. that

Question 28:

   A. in addition      B. however

   C. in contrast      D. therefore

Question 29:

   A. for      B. with

   C. on       D. in

Question 30:

   A. ordinary        B. mightly

   C. extremist      D. abnormal

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 31:

   A. commerce     B. reserve

   C. burden          D. comment

Question 32:

   A. accomplish     B. embarrass

   C. interpret        D. volunteer

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 33:

   A. approached     B. enforced

   C. composed        D. embraced

Question 34:

   A. sculpture     B. result

   C. justice        D. figure

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 35: The police have concluded tentatively that the explosion was caused by a bomb.

   A. Differently

   B. hesitantly

   C. certainly

   D. temporally

Question 36: The palace was badly damaged by fire, but was eventually restored to its original spiendor.

   A. Refurbished

   B. devasted

   C. strengthened

   D. renovated

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 37: He was attentive as Betsy and I talked about our charity concert to help the victims of the recent floods.

   A. Perceptive

   B. indifferent

   C. interested

   D. negligent

Question 38: My father hit the roof when he found that I’d damaged the car.

   A. Was over the moon

   B. burst with anger

   C. went with the flow

   D. kept his shirt on

Mark the letter A, B, C or D in your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 39:

   Fruit and vegetables should be carefully(A) washed whether (B) eaten fresh (C) or cook (D).

Question 40:

   The Netherlands, with much (A) of its land lying (B) lower than sea level, have (C) a system of dikes and canals for controlling (D) water.

ĐÁP ÁN

Đáp án & Thang điểm

1C 2A 3B 4D 5D
6C 7B 8A 9D 10B
11D 12C 13A 14B 15A
16C 17C 18C 19C 20D
21D 22B 23A 24A 25C
26D 27B 28A 29C 30A
31B 32D 33C 34D 35C
36B 37C 38B 39D 40C

Phòng Giáo dục và Đào tạo …..

Đề thi Học kì 1

Môn: Tiếng Anh 12

Thời gian làm bài: 60 phút

(Đề 2)

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

Question 1:

   A. none            B. dozen

   C. youngster    D. home

Question 2:

   A. derrived      B. faced

   C. inclined      D. hired

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions.

Question 3:

   A. employ      B. immune

   C. powder      D. evoke

Question 4:

   A. competent       B. computer

   C. compliance      D. commuter

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 5: We’re over the ______ ! Who wouldn’t be? We’ve just won $1 million.

   A. planet      B. clouds

   C. stars       D. moon

Question 6: It’s very cold in here. Do you mind if I _______ the heating?

   A. put off

   B. put on

   C. put up with

   D. put down

Question 7:

   A. explain        B. point

   C. indicate      D. direct

Question 8: He is very _______ of his conduct and promises never to behave like that again.

   A. sorry          B. miserable

   C. ashamed      D. guilty

Question 9: Noisy parties are really not mine _______.

   A. scene      B. liking

   C. idea       D. preference

Question 10: Of course you’ll pass. You write well and you have an exellent ____ of the subject.

   A. grip       B. seizure

   C. grasp      D. embrace

Question 11: Gardeners transplant bushes anf flowers by moving them from one place to _____.

   A. other         B. others

   C. another      D. each other

Question 12: Candles _______ from beeswax burn with a very clean flame.

   A. are made

   B. made

   C. making

   D. which made

Question 13: A few natural elements exist in ______ that they ate rarely seen in their natural environments.

   A. such small quatities

   B. so small quantities

   C. very small quatities

   D. small quantity

Question 14: I’d rather you ______ anything about the garden until the weather improves.

   A. don’t make

   B. didn’t make

   C. don’t do

   D. didn’t do

Question 15: The exhibition is free for all students. We ______ pay any fee.

   A. must not

   B. should not

   C. had better not

   D. haven’t got not

Question 16: As towns grow, they tend to destroy the surrounding ______ areas.

   A. rural

   B. commercial

   C. land

   D. urban

Question 17: – I’m very sorry for letting you wait for so long. – ________.

   A. Don’t apologize. I’ve just arrived here.

   B. You’re welcome.

   C. It’s doesn’t matter. Thank you.

   D. My pleasure. Don’t worry about it.

Question 18: – Would you like me to send this package for you? – _______.

   A. That would be nice. Any problems?

   B. Yes, please, if you don’t mind.

   C. I’m sorry, but here you are.

   D. No thanks, I’m very busy.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 19: I told you clearly and definitely not to write your answer in pencil, Tom!

   A. considerably

   B. thoroughly

   C. altogether

   D. specifically

Question 20: The washing machine I have just bought is very simple to use.

   A. boring

   B. interesting

   C. easy

   D. difficult

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 21: The loss of his journals had caused him even more sorrow than his retirement from the military six years ealier.

   A. grief          B. joy

   C. comfort      D. sympathy

Question 22: As a newspaper reporter, she always wanted to get information at first hand.

   A. indirectly     B. directly

   C. easily          D. slowly

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 23: I really regret that you haven’t told me about her family.

   A. If only you told me about her family.

   B. If only I didn’t regret that you hadn’t told me about her family.

   C. If only you had told me about her family.

   D. If only you had not told me about her family.

Question 24: I don’t think Max broke your vase because he wasn’t here then.

   A. Max wouldn’t have broken your vase because he wasn’t here then.

   B. Max was likely to break your vase because he wasn’t here then.

   C. Max can’t have broken your vase because he wasn’t here then.

   D. Max wasn’t able to break your vase because he wasn’t here then.

Question 25: “I say again. This is the most important assignment of the semester.” The professor said.

   A. The professor confirmed that that was the most important assignment of the semester.

   B. The professor informed that that was the most important assignment of the semester.

   C. The professor threatened that that was the most important assignment of the semester.

   D. The professor replied that that was the most important assignment of the semester.

Question 26: My uncle is a businessman. He was ranked the weathiest of the country.

   A. My uncle is a businessman, ranking the weathiest of the country.

   B. A businessman, my uncle, was ranked the weathiest of the country.

   C. My uncle, a businessman, was ranked the weathiest of the country.

   D. A businessman, who is my uncle, was ranked the weathiest of the country.

Question 27: There were over 2000 people at Carl’s trial. Most of them believed that he was not guilty of the crime.

   A. The majority of the more than 2000 people at Carl’s trial think that he had committed the crime.

   B. Carl had not committed the crime, and so more than 2000 people came to his trial to show their support.

   B. Carl had not committed the crime, and so more than 2000 people came to his trial to show their support.

   D. When it was announced that Carl had been found not guilty of the crime, there were over 2000 people in the audience at his trial.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 28:

   That (A) these students have improved (B) their grades because of (C) their participation (D) in the test review class.

Question 29:

   Pure sodium immediately (A) combines (B) with oxygen when is exposed (C) to air (D).

Question 30:

   The progress (A) made (B) in space (C) travel for (D) the early 1960s is remarkable.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits the numbered blanks

   We’ve just come back exhausted after a two-week holiday in France. We were really stupid. On the last day we drove non-stop from Marseille to Calais- we should have (31)________ our journey in Lyon or Paris. As if that wasn’t enough, the sea was so rough in the English Channel that the (32) ________ took three hours instead of one and a half. Next year we’ve decided we’re going on a cheap (33) ________ holiday to Italy. It sounds marvellous- the cost of the flight, the hotel and all our meals are (34) _________ in the price. While we’re in Rome we’ll be going on a guided tour of the Coliseum. The last time I was in Italy, I was on a business trip – I can’t say I saw many of the famous tourist (35) _______ on that occasion.

Question 31:

   A. stopped          B. paused

   C. interrupted     D. broken

Question 32:

   A. expedition     B. crossing

   C. cruise          D. passage

Question 33:

   A. party          B. overall

   C. package      D. inclusive

Question 34:

   A. involved       B. included

   C. contained      D. combined

Question 35:

   A. views        B. visits

   C. scenes      D. sights

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

   We find that bright children are rarely held back by mixed-ability teaching. On the contrary, both their knowledge and experience are enriched. We feel that there are many disadvantages instreaming pupils. It does not take into account the fact that children develop at different rates. It can have a bad effect on both the bright and the not-so-bright child. After all, it can be quite discouraging to be at the bottom of the top grade!

   Besides, it is rather unreal to grade people just according to their intellectual ability. This is only one aspect of their total personality. We are concerned to develop the abilities of all our pupils to the full, not just their academic ability. We also value personal qualities and social skills, and we find that mixed-ability teaching contributes to all these aspects of learning.

   In our classroom, we work in various ways. The pupils often work in groups; this gives them the opportunity to learn to co-operate, to share, and to develop leadership skills. They also learn how to cope with the personal problems as well as learning how to think, to make decisions, to analyze and evaluate, to communicate effectively. The pupils learn from each other as well as from the teachers.

   Sometimes the pupils work in pairs; sometimes the work on individual tasks and assignments, they can do this at their own speed. They also have some formal class teaching when this is appropriate. We encourage our pupils to use the library, and we teach them the skills they need in order to do this effectively. An advanced pupil can do advanced works; it does not matter what age the child is. We expect our pupils to do their best, not their least, and we give them every encouragement to attain this goal.

Question 36: The phrase “held back” in paragraph 1 means ______

   A. prevented from advancing

   B. forced to study in lower class

   C. made to remain in the same classes

   D. made to lag behind

Question 37: The author argues that a teacher’s chief concern should be the development of the pupils’ _________.

   A. learning ability and communicative skills

   B. intellectual abilities

   C. total personality

   D. personal and social skills

Question 38: Which of the following is NOT mentioned in the passage?

   A. Group work provides the pupils with the opportunity to learn to be capable organizers

   B. Pupils also learn how to participate in teaching activities

   C. Group work gives pupils the opportunity to learn to work together with others

   D. Pupils also learn to develop their reasoning ability

Question 39: The author’s purpose of writing this passage is to _________

   A. recommend pair work and group work classroom activities

   B. offer advice on the proper use of the school library

   C. argue for teaching bright and not-so-bright pupils in the same class

   D. emphasize the importance of appropriate formal classroom teaching

Question 40: According to the passage, which of the following is NOT true?

   A. Development of pupils as individuals is not the aim of group work

   B. Pupils cannot develop in the best way if they are streamed into classes of different intellectual abilities

   C. It’s not good for a bright child to find out that he performs worst in a mixed-ability class

   D. There is no fixed method in teaching pupils to develop themselves to the full

ĐÁP ÁN

Đáp án & Thang điểm

1D 2B 3D 4A 5D
6B 7A 8C 9D 10A
11C 12A 13A 14D 15A
16D 17A 18B 19B 20C
21B 22A 23C 24C 25A
26C 27A 28A 29C 30D
31D 32A 33B 34B 35D
36A 37C 38B 39C 40B

Phòng Giáo dục và Đào tạo …..

Đề thi Học kì 1

Môn: Tiếng Anh 12

Thời gian làm bài: 60 phút

(Đề 3)

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1:

   A. educate          B. eliminate

   C. certificate      D. dedicate

Question 2:

   A. initiate        B. substantial

   C. attention     D. particular

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3:

   A. represented     B. biography

   C. indirectly      D. entertainment

Question 4:

   A. obligatory      B. geographical

   C. international     D. undergraduate

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 5: Food prices have raised so rapidly in the past few months that some families have been forced to alter their eating habits.

   A. have raised

   B. rapidly

   C. that

   D. their eating habits

Question 6: Having finished his term paper before the deadline, it was delivered to the professor before the class.

   A. Having finished

   B. before the

   C. it was delivered

   D. professor before

Question 7: Since vitamins are contained in a wide variety of foods, people seldom lack of most of them.

   A. are

   B. in a

   C. variety of

   D. lack of

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 8: We should participate in the movements ______ the natural environment.

   A. organizing to conserve

   B. organized to conserve

   C. organized conserving

   D. which organize to conserve

Question 9: ______ number of boys were swimming in the lake, but I didn’t know ______ exact number of them.

   A. A/the

   B. The/an

   C. The/the

   D. A/an

Question 10: John forgot ______ his ticket so he was not allowed ______ the club.

   A. brought/enter

   B. bring/entering

   C. bringing/to enter

   D. to bring/to enter

Question 11: Snow and rain ______ of nature.

   A. are phenomena

   B. is phenomena

   C. is phenomenon

   D. are phenomenon

Question 12: Her outgoing character contrasts ______ with that of her sister.

   A. thoroughly

   B. fully

   C. sharply

   D. coolly

Question 13: It turned out that we ______ rushed to the airport as the plane was delayed by several hours.

   A. hadn’t

   B. should have

   C. mustn’t

   D. needn’t have

Question 14: When I was a child, I loved to splash through the ______ after rain.

   A. pools      B. puddles

   C. ponds      D. rivers

Question 15: Learning Spanish isn’t so difficult once you ______.

   A. get away with it

   B. get off it

   C. get down to it

   D. get on it

Question 16: Staying in a hotel costs ______ renting a room in a dormitory for a week.

   A. twice as much as

   B. as much as twice

   C. twice more than

   D. twice as

Question 17: Please don’t ______ a word of this to anyone else, it’s highly confidential.

   A. speak

   B. pass

   C. mutter

   D. breathe

Question 18: In spite of his abilities, Peter has been ______ overlooked for promotion.

   A. repeat

   B. repeatedly

   C. repetitiveness

   D. repetitive

Question 19: I wish you ______ me a new one instead of having it ______ as you did.

   A. had given/repaired

   B. gave/to repair

   C. would give/to repair

   D. had given/to be repaired

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 20: – Helen: “I love your gardens. The plants are well taken care of!”

   – Jim : “Thanks. Yes, I suppose I’ve always ____.”

   A. had green fingers

   B. let nature take its course

   C. made it down on my luck

   D. drawn the short straw

Question 21: – Mrs. Skate: “How can this dress can be so expensive?”

   – The shop assistant: “_____.”

   A. Yes, it’s the most expensive

   B. You’re paying for the brand

   C. What an expensive dress

   D. That’s a good idea

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22: Adding a garage will enhance the value of the house.

   A. stabilize

   B. alter

   C. increase

   D. diminish

Question 23: You never really know where you are with her as she just blows hot and cold.

   A. keeps going

   B. keeps taking things

   C. keeps changing her mood

   D. keeps testing

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 24: Are you looking for a temporary or a permanent job?

   A. fierce        B. stable

   C. fleeting      D. loose

Question 25: Constant correction of speaking ‘errors’ by a teacher is often counter-productive, as student may become afraid to speak at all.

   A. desolate      B. fruitless

   C. barren        D. effective

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 26: Jack has won a jackpot prize. 10% of it was donated to flooded areas.

   A. Jack has won a jackpot prize, 10% which half was donated to flooded areas.

   B. Jack has won a jackpot prize, 10% of which was donated to flooded areas.

   C. Jack has won a jackpot prize, 10% of that was donated to flooded areas.

   D. Jack has won a jackpot prize, which was donated to flooded areas.

Question 27: Had she read the reference books, she would have been able to finish the test.

   A. If she had read the reference books, she could finish the test.

   B. Because she read the reference books, she was able to finish the test.

   C. Although she didn’t read the reference books, she was able to finish the test.

   D. Not having read the reference books, she couldn’t finish the test.

Question 28: My advice is that you get straight to the point in the next report.

   A. If I were you, I would go straight to the bush in the next report.

   B. If I were you, I would have the next report got started.

   C. If I were you, I would not beat around the bush in the next report.

   D. If I were you, I would not point out the next report.

Question 29: I whispered as I didn’t want anybody to hear our conversation.

   A. Since nobody wanted to hear our conversation, I whispered.

   B. So as not to hear our conversation, I whispered.

   C. Because I whispered, anybody heard our conversation.

   D. I lowered my voice in order that our conversation couldn’t be heard.

Question 30: Tim graduated with a good degree. He joined the ranks of the unemployed.

   A. Tim joined the ranks of the unemployed because he graduated with a good degree.

   B. If Tim graduated with a good degree, he would join the ranks of the unemployed.

   C. Though Tim graduated with a good degree, he joined the ranks of the unemployed.

   D. That Tim graduated with a good degree helped him join the ranks of the unemployed.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 31 to 35.

   The Prime Minister’s comments yesterday on education spending miss the point, as the secondary education system also needs a major overhaul. Firstly, the system only views the weakest learners as having special needs. The brightest and most conscientious students are not encouraged to develop to their full (31)_____. Secondly, there’s too much testing and not enough learning. My fifteen-year-old daughter, for example, has just spent the last month or so (32)_____ for exams. These aren’t even real, important exams, as her GCSEs will be next year. They’re just mock exams. Is the work she’s been doing really going to make her more knowledgeable about her subjects, or will she forget it all tomorrow? I suspect the (33)_____. Thirdly, the standard (34)_____ doesn’t give students any tuition in developing practical work-related, living and social skills, or in skills necessary for higher education. How many students entering university have the first idea what the difference is between plagiarising someone else’s work and (35)_____ good use of someone else’s ideas? Shouldn’t they have been taught this at school? How many of them are really able to go about self-study skill that’s essential at university because there are no teachers to tell you what to do – in an efficient way? Indeed, hoe many students graduate from university totally unable to spell even simple English words correctly? The system is letting our children down.

Question 31:

   A. plan          B. fame

   C. potential      D. achievement

Question 32:

   A. reading       B. lecturing

   C. cheating      D. cramming

Question 33:

   A. latter     B. frontier

   C. later      D. latest

Question 34:

   A. timetable     B. curriculum

   C. lecture        D. seminar

Question 35:

   A. having      B. taking

   C. making      D. creating

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 36 to 42.

   Lead poisoning in children is a major health concern. Both low and high doses of paint can have serious effects. Children exposed to high doses of lead often suffer permanent nerve damage, mental retardation, blindness, and even death. Low doses of lead can lead to mild mental retardation, short attention spans, distractibility, poor academic performance, and behavioral problems.

   This is not a new concern. As early as 1904, lead poisoning in children was linked to lead-based paint. Microscopic lead particles from paint are absorbed into the bloodstream when children ingest flakes of chipped paint,plaster,or paint dust from sanding. Lead can also enter the body through household dust, nailbiting, thumb sucking, or chewing on toys and other objects painted with lead-based paint. Although American paint companies today must comply with strict regulations regarding the amount of lead used in their paint, this source of lead poisoning is still the most common and most dangerous. Children living in older, dilapidated houses are particularly at risk.

Question 36: What is the main topic of the passage?

   A. problems with household paint

   B. major health concern for children

   C. lead poisoning in children

   D. lead paint in order homes

Question 37: The phrase “exposed to” in line 2 could best be replaced by which of the following?

   A. in contact with

   B. familiar with

   C. displaying

   D. conducting

Question 38: Which of the following does the passage infer?

   A. Paint companies can no longer use lead in their paint.

   B. Paint companies must limit the amount of lead used in their paint.

   C. Paint companies aren’t required to limit the amount of lead used in their paint.

   D. Paint companies have always followed restrictions regarding the amount of lead used in their paint.

Question 39: The word “ingest” could best be replaced by which of the following?

   A. inhale      B. invest

   C. inject      D. eat

Question 40: The word “dilapidated” is closest in meaning to which of the following?

   A. unpainted          B. decorated

   C. broken down     D. poorly painted

ĐÁP ÁN

Đáp án & Thang điểm

1C 2D 3B 4A 5A
6C 7D 8B 9A 10D
11A 12A 13D 14B 15C
16A 17D 18B 19A 20B
21B 22C 23C 24C 25D
26B 27D 28C 29D 30C
31C 32D 33A 34B 35C
36C 37A 38B 39D 40C

Phòng Giáo dục và Đào tạo …..

Đề thi Học kì 1

Môn: Tiếng Anh 12

Thời gian làm bài: 60 phút

(Đề 4)

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1:

   A. expands      B. travels

   C. appoints      D. animals

Question 2:

   A. stagnant      B. vacancy

   C. charity      D. habitat

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3:

   A. argument      B. marvellous

   C. sacrifice      D. supportive

Question 4:

   A. swallow      B. approach

   C. nonsense      D. nursery

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following question.

Question 5: I’m sorry because I’ve lost the key to the drawer _____ all the important papers are kept.

   A. which      B. whose

   C. who       D. where

Question 6: Mary ______ with her dolls when she was younger.

   A. used to play

   B. is used to playing

   C. used to playing

   D. is used to play

Question 7: Susana is fed ______ with the housework.

   A. of      B. up

   C. at      D. on

Question 8: If I were you, I _____ for that English course.

   A. would have applied

   B. will apply

   C. would apply

   D. should apply

Question 9: My sister ______ for you for an hour.

   A. was looking

   B. is looking

   C. has been looking

   D. looked

Question 10: She wrote her composition carefully to avoid ______ mistakes.

   A. to make     B. made

   C. making     D. will make

Question 11: The employer suffered from depression _____ by overwork and ill-health.

   A. brought on

   B. taken up

   C. come about

   D. put through

Question 12: Tom painted his room black. It looks dark and deary. He _____ a different color.

   A. should choose

   B. must have chosen

   C. should have chosen

   D. has to choose

Question 13: The investors bought a deserted warehouse ______ convert it into a shopping mall for the townspeople.

   A. so that

   B. lest they may

   C. with a view to

   D. in order to

Question 14: She is _____ than her sister.

   A. the most beautiful

   B. more beautiful

   C. beautifully

   D. the beautiful

Question 15: I don’t think Peter will reject that job offer, ______?

   A. do I

   B. will he

   C. don’t I

   D. won’t he

Question 16: I heard _____ that Jack has been dropped from the basket team.

   A. in the woods

   B. on the olive branch

   C. on the grapevine

   D. under your feet

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 17: Parents play a crucial role in a child’s upbringing in the formative years. They are really the driving force behind whatever the children do.

   A. motivation     B. completion

   C. progress        D. satisfaction

Question 18: We should join hands to protect our environment.

   A. take up

   B. put up

   C. work together

   D. make decisions

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 19: She was brought up in a well-off family. She can’t understand the problems we are facing.

   A. kind      B. poor

   C. rich      D. wealthy

Question 20: James may get into hot water when driving at full speed after drinking.

   A. get into trouble

   B. fall into disuse

   C. remain calm

   D. stay safe

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 21: – Tom: “Would you like a cup of tea?” – Linda: “______.”

   A. Yes, help youself

   B. Yes, do it yourself

   C. Yes, please

   D. Yes, that’s a good idea

Question 22: – John: “What an attractive hair style you have got, Mary.” – Mary: “______.”

   A. I don’t like your saying.

   B. Thank you very much, i’m afraid.

   C. Thank you for your compliment.

   D. You are telling a lie.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 23: She had only just put the phone down when her boss rang back.

   A. Hardly had she put the phone down when her boss rang back.

   B. No sooner had she put the phone down when her boss rang back.

   C. Hardly did she put the phone down when her boss rang back.

   D. Hardly she had put the phone down when her boss rang back.

Question 24: People rumour that the leader has been suffering from a rare disease.

   A. A rare disease is rumoured to be causing suffering to the leader.

   B. It was rumoured that the leader has been suffering from a rare disease.

   C. The leader is rumoured to have been suffering from a rare disease.

   D. The leader has been rumoured to suffer from a rare disease.

Question 25: “No, I won’t go to work at the weekend.” Said Sally.

   A. Sally apologized for not going to work at the weekend.

   B. Sally regretted not going to work at the weekend.

   C. Sally refused to go to work at the weekend.

   D. Sally promised to go to work at the weekend.

Question 26: John was not here yesterday. Perhaps he was ill.

   A. John might have been ill yesterday, so he was not here.

   B. Because of his illness, John shouldn’t have been hare yesterday.

   C. John must have been ill yesterday, so he was not here.

   D. Although John was ill yesterday, he need be here.

Question 27: Mary loved her stuffed animal when she was young. She couldn’t sleep without it.

   A. As Mary couldn’t sleep without her stuffed animal when she was young, she loved it.

   B. When Mary was young, she loved her stuffed animal so as not to sleep without it.

   C. When Mary was young, she loved her stuffed animal so much that she couldn’t sleep without it.

   D. When Mary was young, she loved her stuffed animal although that she couldn’t sleep without it.

Mark the letter A, B, C or D in your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 28:

   Education (A) and training are an (B) important steps in getting (C) the kind of job that you would like to have (D).

Question 29:

   Optimists believe (A) that in the future we will be living (B) in a cleaner environment, breathe (C) fresher air and eating (D) healthier food.

Question 30:

   Several (A) people have apparent (B) tried to change the man’s mind (C), but he refuses to listen (D).

Read the following passage and mark A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the blanks.

   From a very early age, it was apparent that Magnus Carlen was a brilliant chess player. By the age of 13, Magnus was (31)_______ to be one of the best chess players in the world, and his parents wanted him to reach his full potential as a professional chess player.

   This meant their son had to develop a lifestyle of strict (32)_____ which included many hours of practice. Only this way could he become a world champion, (33)______ Magnus’s parents supported him that they did not want him to devote his whole life to chess. They felt that if he focused only on chess, he would sufer both physically and emotionally. They made it clear to him that thay had no intention on letting their son drop out of school. He was also encouraged to follow his interest in sports. As a rest time of his (34)_____ , when Magnus graduate from high school in 2009, he was not only the best chess player in the world, but he was also awarded the title of “sport-student of the year” for his achievements in snowboarding and golf.

   Today, Magnus gives (35)______ to his parents for the way they raised him. They set rules, they never (36)_____ with his ambitions. Instead they gave him the support and encouragement he needed to achieve his goals and still be a happy young man.

   

Question 31:

   A. decided      B. regarded

   C. counted      D. considered

Question 32:

   A. discipline      B. order

   C. behavior        D. effort

Question 33:

   A. Since        B. Although

   C. Because      D. Until

Question 34:

   A. prepration      B. environment

   C. upbringing      D. treatment

Question 35:

   A. credit      B. approval

   C. trust        D. attention

Question 36:

   A. prevented       B. opposed

   C. mistrusted      D. interfered

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

   The air above our head is becoming cleaner. A breath of fresh air has been running right round the planet for the past five years. The planet is apparently purging itself of pollution. Paul Novell of the University of Colorado, the co-author of a report on this phenomenon says, “It seems as if the planet’s own cleaning service has suddenly got a new lease of life. Suddenly, there are a lot of changes going on up there”.

   Estimates of the death toll from urban smog have been steadily rising, so the new cleaner trend could have significant consequences for life expectancy in cities as well as for the planet itself. The sudden and unexpected reversal of several decades of worsening pollution extends from the air in city streets to the remotest mid-Pacific Ocean and Antarctica.

   Among the pollutants which have begun to disappear from the atmosphere are carbon monoxide, from car exhaust and burning rain forests, and methane from the guts of cattle, paddy fields, and gas fields. Even carbon dioxide, the main gas behind global warning, has fallen slightly.

   There are two theories about why pollution is disappearing. First that there is less pollution to start with due to laws to cut down urban smogs and acid rain starting to have a global impact. Second, that the planet may be becoming more efficient at cleaning up.

   The main planetary clean-up agent is a chemical called hydroxyl. It is present throughout the atmosphere in tiny quantities and removes most pollutants from the air by oxidizing them. The amount of hydroxyl in the air has fallen by a quarter in 1980s. Now it may be reviving for two reasons: ironically, because the ozone hole has expanded, letting in more ultraviolet radiation into the lower atmosphere, where it manufactures hydroxyl. Then the stricter controls on vehicle exhausts in America and Europe may have cut global carbon monoxide emissions, thereby allowing more hydroxyl to clean up other pollutants.

Question 37: Based on information in the passage, all of the following information referring to hydroxyl is true EXCEPT __________.

   A. oxidization of pollutants is carried out by hydroxyl.

   B. ultraviolet radiation increases production of hydroxyl.

   C. there is difficulty in destroying carbon dioxide by hydroxyl.

   D. the reduction in the ozone layer is beneficial to hydroxyl.

Question 38: The word “purging” in line 2 is closest in meaning to __________.

   A. refining

   B. ridding

   C. destroying

   D. rising

Question 39: The passage supports which of the following conclusion?

   A. An expansion in hydroxyl has enlarged the ozone hole.

   B. The decrease of methane has enabled ultraviolet radiation to enter the atmosphere.

   C. The reduction in carbon dioxide has produced a cleaner atmosphere.

   D. The beneficial effect of hydroxyl has aided the cleaning process.

Question 40: The word “it” in paragraph 5 refers to ______.

   A. the ozone hole

   B. clean-up agent

   C. acid rain

   D. urban smog

ĐÁP ÁN

Đáp án & Thang điểm

1C 2B 3D 4C 5D
6A 7B 8C 9C 10C
11C 12C 13D 14B 15B
16C 17A 18C 19B 20C
21C 22C 23A 24C 25C
26C 27C 28B 29C 30B
31D 32A 33B 34D 35C
36D 37C 38A 39D 40B

Phòng Giáo dục và Đào tạo …..

Đề thi Học kì 1

Môn: Tiếng Anh 12

Thời gian làm bài: 60 phút

(Đề 5)

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 1:

   A. compliment      B. sacrifice

   C. represent        D. interview

Question 2:

   A. education          B. personality

   C. disappearance     D. development

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 3:

   People (A) who work (B) involves (C) standing for most of the day often suffer (D) from backache.

Question 4:

   The Great Pyramid (A) of Giza is (B) said to (C) have built over (D) a 20-year period.

Question 5:

   I (A) clearly (B) remember (C) to tell you (D) about this before.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 6: If everyone _____, how would we control the traffic?

   A. could fly      B. flies

   C. had flown      D. can fly

Question 7: John was deported on account of his expired visa. He_____it renewed.

   A. should have had

   B. must have had

   C. needn’t have had

   D. mightn’t have had

Question 8: The vegetables_____in this supermarket are always fresh.

   A. to sell

   B. selling

   C. which sold

   D. sold

Question 9: In the past, women used to be_____dependent on their husbands or fathers.

   A. economic

   B. economically

   C. economical

   D. economy

Question 10: A good leader should not be conservative, but rather_____to new ideas.

   A. receptive

   B. acceptable

   C. permissive

   D. applicable

Question 11: The more he tried to explain,_____we got

   A. the more confused

   B. the most confusing

   C. the much confused

   D. the more confusing

Question 12: Who_____in that house before the Smiths bought it?

   A. has lived

   B. lives

   C. was living

   D. had lived

Question 13: After_____a week in the cottage, he began to think of_____it and returning to London.

   A. spending/ having sold

   B. having spent/ selling

   C. spending/ to sell

   D. having spent/ sold

Question 14: He never drinks wine,_____?

   A. doesn’t he

   B. hasn’t he

   C. won’t he

   D. does he

Question 15: _____individuals are those who share the same hobbies, interests, or points of view.

   A. Light-hearted

   B. Like-minded

   C. Open-minded

   D. Even-handed

Question 16: The child has no problem reciting the poem; he has_____it to memory.

   A. devoted

   B. committed

   C. added

   D. admitted

Question 17: _____! Oh, dear. Didn’t you see that car coming?

   A. Speak up

   B. Stay on

   C. Watch out

   D. Grow up

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 18: Peter and Mary are discussing life in the future.

   – Peter: “I believe space travel will become more affordable for many people in the future.” Mary: “____”

   A. There’s no doubt about that.

   B. I am sorry to hear that.

   C. It is very kind of you to say so.

   D. It doesn’t matter at all.

Question 19: Mary is giving Diana a present. – Diana: “Thank you for your lovely present.” – Mary: “_____”

   A. Yes, it’s really a lovely present.

   B. It was the least I could do.

   C. No worry. A present is coming.

   D. Why do you have to say so?

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 20:

   A. arrived      B. failed

   C. watched      D. discovered

Question 21:

   A. listens      B. enjoys

   C. reviews      D. protects

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22: Nobody knows the origin of the Vietnamese long dress. There was no evidence about where and when it appeared.

   A. evaluation

   B. book

   C. proof

   D. symptom

Question 23: Deforestation may seriously jeopardize the habitat of many species in the local area.

   A. set fire to

   B. do harm to

   C. make way for

   D. give rise to

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 24: With consummate skill, she steered the conversation away from any embarrassing subjects.

   A. concerning persuasive ability

   B. having to do with speaking skill

   C. unsatisfactory, not good enough

   D. self-confident, not embarrassed

Question 25: When he passes the entrance exam, his parents will be walking on the air.

   A. feeling extremely airy

   B. extremely light

   C. feeling extremely unhappy

   D. feeling extremely happy

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 26: Peter was in a very bad mood. His car had broken down.

   A. Peter was in a very bad mood, whose car had broken down.

   B. Peter, whose car had broken down, was in a very bad mood.

   C. Peter who’s car had broken down was in a very bad mood.

   D. Peter, who was in a very bad mood, his car had broken down.

Question 27: Sports clear my mind. They also help me maintain a healthy lifestyle.

   A. All that sports can do is to clear my mind instead of maintaining a healthy lifestyle.

   B. Sports clear my mind so that I can maintain a healthy lifestyle.

   C. My mind is cleared and so is the maintenance of a healthy lifestyle.

   D. Not only do sports clear my mind, but they also help me maintain a healthy lifestyle.

Question 28: Before telling me how to manage my life, she should really put her house in order.

   A. It’s advisable that she should do things in order.

   B. She’d better mind her own business rather than mine.

   C. She is too busy to tell me how to manage my life.

   D. She should tidy her house before helping me with mine.

Question 29: “Would you please lend me a hand?” Jane said to me.

   A. Jane wanted me to lend her some money.

   B. I would not please her by lending it to her.

   C. I said I would lend her a hand.

   D. Jane politely asked me to help her.

Question 30: Meaningful silence is always better than meaningless words.

   A. Words are always meaningless, and so is silence.

   B. Meaningless words are not so good as meaningful silence.

   C. Meaningful silence is the best among meaningful words.

   D. Meaningless words are not so good than meaningful silence.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

   To many people, their friends are the most important things in their life. Really good friends (31)_____ the good times and the bad times, help you when you have got problems and never turn their backs on you. Your best friend may be someone you have known all your life, someone you have grown up with and been through lots of (32)_____and downs with.

   There are all sorts of things that can bring about this special relationship. It may be the result of enjoying the same activities, having the outlook on life or sharing (33)_______experiences. Most of us have met someone that we have immediately felt relaxed with as if we had known them for years. (34)_______, it really takes you years to get to know someone well enough to consider your best friend.

   To the majority of us, this is someone we trust completely and who understands us better (35)______ anyone else. It is the person you can turn to for impartial advice and a shoulder to cry on when life gets you down.

Question 31:

   A. give       B. share

   C. spend      D. have

Question 32:

   A. ups          B. towards

   C. forwards     D. backwards

Question 33:

   A. similarity     B. similarly

   C. similar        D. similize

Question 34:

   A. Because       B. Although

   C. Otherwise      D. However

Question 35:

   A. as        B. than

   C. most      D. much

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

   If you want to turn your hobbies into jobs, consider the following experts’ suggestions. If you are a helpful person, you can teach others to do what you love. “Teach piano lessons, offer cooking classes, or teach another language if those are your passions. You can do this by teaching through a college or continuing education program, by creating your own classes, or by creating your own webinars or tele-seminar series online”, Collamer says.

   If you are not interested in teaching, appraise, repair or fix items related to what you love. Most hobbies have “stuff” connected to them, and sometimes, that stuff needs to be fixed by a skilled and knowledgeable person. “You could fix computers, appraise collectibles, repair bicycles, source missing parts for highly unusual items, and so on,” Collamer says.

   “The next time you find yourself confused as to how to generate income from your hobbies, search out the most successful entrepreneurs in your area of interest and study their business models and revenue streams,” Collamer suggests. “Ask yourself: Is their income coming from consulting services, videos, accessories, events, classes or product sales? What is their mix of products and services? What is their pricing strategy?” In doing this, you will discover proven models for monetizing your hobbies, as well as helpful information about how to price your own services and products.

   Mufson, who has interests outside of career coaching, says she managed to turn a hobby into a lucrative part- time gig. “I personally turned my hobby of creating gemstone jewellery into a side-line business,” she explains. “Jewellery making is an expensive hobby and early on I decided to make it pay for itself. Since then I have developed two online stores and a relationship with a jewellery gallery that sells most of my work.”

Question 36: What is the best title for the passage?

   A. Methods of designing and selling jewellery

   B. Tips for turning your interests into careers

   C. Experts’ advice on choosing the best jobs

   D. Pros and cons of running a private business

Question 37: Collamer suggests_____.

   A. interviewing the richest business people

   B. getting a university degree in business

   C. working for the most popular employer

   D. analyzing successful people’s methods

Question 38: What is Mufson most likely to make?

   A. Shoes         B. Clothes

   C. Earrings      D. Handbags

Question 39: Where are most of Mufson’s products sold?

   A. At her shops

   B. At a gallery

   C. Via the Internet

   D. In the market

Question 40: Which does the phrase “do this” in the first paragraph refer to?

   A. Have your passion

   B. Teach others your hobbies

   C. Create your own webinars

   D. Offer cooking classes

ĐÁP ÁN

Đáp án & Thang điểm

1C 2D 3A 4C 5C
6A 7A 8D 9B 10A
11A 12D 13B 14D 15B
16B 17C 18A 19B 20C
21D 22C 23B 24C 25C
26B 27D 28B 29D 30B
31B 32A 33C 34D 35B
36B 37D 38C 39B 40B

 

Bài giải này có hữu ích với bạn không?

Bấm vào một ngôi sao để đánh giá!

Đánh giá trung bình 4 / 5. Số lượt đánh giá: 958

Chưa có ai đánh giá! Hãy là người đầu tiên đánh giá bài này.

Tài liệu trên trang là MIỄN PHÍ, các bạn vui lòng KHÔNG trả phí dưới BẤT KỲ hình thức nào!

Print Friendly, PDF & Email