Bộ Đề Thi Tiếng Anh Lớp 12 Thí Điểm (Có Lời Giải)

Xem toàn bộ tài liệu Lớp 12: tại đây

Phòng Giáo dục và Đào tạo …..

Đề kiểm tra 15 phút học kì 1

Môn: Tiếng Anh 12

Thời gian làm bài: 15 phút

(Đề 1)

Mark the letter A. B. C or D to indicate the word or phrase which does not contain the same sound as the other three.

Question 1.

A. aid

B. aide

C. add

D. ade

Question 2.

A. aisle

B. all

C. isle

D. I’ll

Question 3.

A. they’re

B. their

C. there

D. the

Question 4.

A. bus

B. by

C. bye

D. buy

Question 5.

A. carrot

B. carat

C. carries

D. caret

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 6. Martin Luther King devoted his life to the ____ of voting right for black people.

A. effort

B. realization

C. achievement

D. performance

Question 7. His father used to be a ____ professor at the university. Many students worshipped him.

A. distinct

B. distinctive

C. distinguishing

D. distinguished

Question 8. Mark Zuckerberg’s enormous success has taken a lot of hardwork and ____.

A. indifference

B. dedication

C. loyalty

D. reputation

Question 9. I can’t believe she didn’t do anything for the company. I will ____ and be in charge.

A. take over

B. take on

C. take up

D. take in

Question 10. During the Medieval period, people were made public ____ of being witches.

A. complaint

B. criminal

C. trouble

D. accusation

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 11. We ____ to the hospital to visit Mike when he ____ to say that he was fine.

A. were driving – was calling     B. drove – called

C. were driving – called    D. drove – was calling

Question 12. What ____ to you on Sunday night?

A. happen

B. happened

C. was happening

D. would happen

Question 13. Last night, we ____ for you for ages but you never ____ up.

A. waited – showed

B. would wait – showed

C. were waiting – were showing

D. waited – was showing

Question 14. We ____ our quality time when the unexpected guess ____.

A. had – came

B. were having – came

C. had been having – came

D. have had – would have come

Question 15. Since they ____ us they ____ to visit us last Sunday, we ____ forward to the day.

A. were telling – came – looked

B . would tell – would visit – would look

C. told – would come – were looking

D. tell – are coming – will look

Đáp án

1C 2B 3D 4A 5C
6C 7D 8B 9A 10D
11C 12B 13A 14B 15C

Phòng Giáo dục và Đào tạo …..

Đề kiểm tra 15 phút học kì 1

Môn: Tiếng Anh 12

Thời gian làm bài: 15 phút

(Đề 2)

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 1. During the Great Depression, many people suddenly found themselves jobless after a night.

A. unemployed

B. redundant

C. unoccupied

D. supplementary

Question 2. I was relieved by the news that they had gone home safe and sound.

A. comforted

B. concerned

C. relaxed

D. lightened

Mark the letter A. B. C or D to indicate the word or phrase which does not contain the same sound as the other three.

Question 3.

A. sense

B. sent

C. scents

D. cents

Question 4.

A. does

B. doze

C. doughs

D. dust

Question 5.

A. form

B. four

C. fore

D. for

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct response to each of the following exchanges.

Question 6. Have you decided who to talk about?

A. I see. I will talk to him.

B. Let’s talk about your study.

C. I need to talk to you now.

D. Not yet. I am still considering.

Question 7. What do you think about Steve Jobs?

A. That’s right!

B. I doubt it. It is not true.

C. Well, he is talented.

D. I agree with you about him.

Question 8. Good luck to you in your exam!

A. Thank you! Same to you.

B. Yeah. That’s the one.

C. Well, I’ll see.

D. Don’t worry! I’ll be fine.

Question 9. What a wonderful party!

A. I am fine. Thank you!

B. I don’t know. Let me check.

C. I am happy you like it.

D. Same to you. Thanks!

Question 10. What’s new with you?

A. Me too.

B. Nothing much.

C. See you later

D. Help yourself.

Mark the letter A. B. C or D to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 11. Connor is said to be very ambitious and aggressive.

A. People regard Connor as an ambitious and aggressive person.

B. People talk Connor as an ambitious and aggressive person.

C. People believe in Conor as an ambitious and aggressive person.

D. People feel Conor as an ambitious and aggressive person.

Question 12. You can always count on me.

A. I’ll never take you down.

B. I’ll never let you down.

C. I’ll never hold you down.

D. I’ll never make you down.

Question 13. Nobody in my class is as outgoing as I am.

A. I am as outgoing as nobody in my class.

B. I am the more outgoing than nobody in my class.

C. I am the most outgoing person in my class.

D. I am not as outgoing as people in my class.

Question 14. It is pointless to ask me about it because I know nothing.

A. It’s no use asking me about it because I know nothing.

B. It’s no use to ask me about it because I know nothing.

C. It’s not use asking me about it because I know nothing.

D. It’s not use to ask me about it because I know nothing.

Question 15. I have accustomed myself to getting up very early.

A. I have used to getting up very early.

B. I have been used to getting up very early.

C. I have put getting up very early to good use.

D. I have made use of getting up very early.

Đáp án

1D 2B 3B 4D 5A
6D 7C 8A 9C 10B
11A 12B 13C 14A 15B

Phòng Giáo dục và Đào tạo …..

Đề kiểm tra 15 phút học kì 1

Môn: Tiếng Anh 12

Thời gian làm bài: 15 phút

(Đề 3)

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1.

A. none     B. phone    C. stone    D. zone

Question 2.

A. life     B. like    C. live    D. lively

Question 3.

A. beard     B. hear    C. rear    D. swear

Question 4.

A. ancient

B. educate

C. stranger

D. transfer

Question 5.

A. account

B. astound

C. country

D. mounting

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 6. She’s a down-to-earth woman with no pretensions.

A. ambitious

B. creative

C. idealistic

D. practical

Question 7. It is crucial that urban people not look down on rural areas.

A. evil     B. optional     C. unnecessary     D. vital

Question 8. Polish artist Pawel Kuzinsky creates satirical paintings filled with thought-provoking messages about the world.

A. inspirational

B. provocative

C . stimulating

D. universal

Question 9. She was brought up in the slums of Leeds.

A. downtown area

B. industrial area

C. poor area

D. rural area

Question 10. The Freephone 24 Hour National Domestic Violence Helpline is a national service for women experiencing domestic violence, their family, friends, colleagues and others calling on their behalf.

A. in the same country     B. in the same family

C. in the same office     D. in the same school

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 11. It is necessary that you ____ able to come with us.

A. are     B. be     C. being    D. to be

Question 12. I suggest that Peter ____ the directions carefully before assembling the bicycle.

A. read     B. reading     C. reads    D. to read

Question 13. We request that she ____ the window.

A. not open

B. not to open

C. not opening

D. to not open

Question 14. The UK is considering the proposal that it ____ compensations for damages of the Indian embassy.

A. been paying     B. is paying     C. paid    D. pay

Question 15. Howard prefers that I ____ to his party.

A. am going     B. go    C. going    D. will go

Đáp án

1A 2C 3D 4D 5C
6D 7D 8A 9C 10B
11B 12A 13A 14D 15B

Phòng Giáo dục và Đào tạo …..

Đề kiểm tra 15 phút học kì 1

Môn: Tiếng Anh 12

Thời gian làm bài: 15 phút

(Đề 4)

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

Question 1.

A. emigrate

B. immigrate

C. advocate

D. inhabit

Question 2.

A. confide

B. comfort

C. inflate

D. severe

Question 3.

A. biology

B. environment

C. geography

D. scientific

Question 4.

A. estimate

B. prestigious

C. proportion

D. urbanity

Question 5.

A. drawback

B. greenhouse

C. mindset

D. overload

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 6. This restaurant was highly recommended for good service, delicious food and kind-hearted boss.

A. ambitious and greedy

B. attentive and helpful

C. generous and gracious

D. polite and friendly

Question 7. Since 1979, ULI has honored outstanding development projects in the private, public, and nonprofit sectors with the ULI Global Awards for Excellence program, which today is widely recognized as the development community’s most prestigious awards program.

A. important

B. notable

C. ordinary

D. respected

Question 8. Many people move to urban areas seeking for job opportunity as well as stable employment.

A. durable

B. long-lasting

C. steady

D. temporary

Question 9. In cities, two of the most pressing problems facing the world today also come together: poverty and environmental degradation.

A. destruction

B. poisoning

C. pollution

D. progression

Question 10. Unemployment is a massive problem for the government at the moment.

A. main    B. major     C. minor     D. primary

Mark is talking to his classmate Alex after their performance at the first round of the English presentation competition.

Question 11.Mark: “We’ve passed the first round.” – Alex: “____”

A. Congratulations!

B. Do you?

C. It’s nice of you to say so.

D. That’s a good idea.

Question 12. Alex: “You’ve got a brilliant performance today!” – Mark: “ ____”

A. I do.     B. Okay.     C. Thank you.     D. You, too.

Question 13. Alex: “We’ve tried hard but we couldn’t make it!” – Mark: “Oh. ____”

A. I’m sorry.

B. What a pity!

C. Thank you.

D. You are welcome.

Question 14. Alex: “____” – Mark: “Oh, it’s great!”

A. How is the English presentation competition like?

B. What do you like about the English presentation competition?

C. What do you think of the English presentation competition?

D. Would you like the English presentation competition?

Question 15. Mark: “In the next round, we are going to present about the pros and cons of urbanization.” – Alex: “____”

A. Good chance.

B. Good day.

C. Good luck.

D. Good time.

Đáp án

1D 2B 3D 4A 5D
6A 7C 8D 9D 10C
11A 12C 13B 14C 15C

Phòng Giáo dục và Đào tạo …..

Đề kiểm tra 15 phút học kì 1

Môn: Tiếng Anh 12

Thời gian làm bài: 15 phút

(Đề 5)

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 1. In order to apply for a credit card, Tom first has to ____ a four-page form at the bank.

A. catch on

B. come up with

C. fill in

D. hand out

Question 2. The teacher explained so much stuff in just one lesson that most of the students could ____ only half of it.

A. break up

B. get through

C. let out

D. take in

Question 3. The map of top ten most densely ____ countries in the world includes Monaco, Singapore, Bahrain, Malta and Bangladesh.

A. populated

B. populating

C. population

D. popular

Question 4. Interactive games could be used in order to keep students ____.

A. engage

B. engaged

C. engagement

D. engaging

Question 5. We could mention some solution and government ____ in the conclusion.

A. initiates

B. initiatives

C. initiations

D. initiators

Question 6. Women who ____ due to marriage are not considered to be ____.

A. migrate – migrants

B. migrate – migrators

C. migrant – migrators

D. migrant – migrations

Question 7. Each child had to ____ a short speech to the rest of the class.

A. do     B. carry out     C . make     D. take

Question 8. Although it was more than an hour late, the superstar finally showed up and ____ the attention of the audience.

A. grabbed     B. held     C. paid    D. took

Question 9. Has the interviewer ____ the date? Yes, it’s on next Monday.

A. amend     B. fixed    C. moved     D. revised

Question 10. Don’t worry. We’re in good time; there’s ____ to hurry.

A. impossible

B. no need

C. no purpose

D. unnecessary

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 11. Increasing urbanization has led to problems. Cities are centers of civilization and culture.

A. Although increasing urbanization has led to problems, but cities are centers of civilization and culture.

B. Despite increasing urbanization has led to problems, but cities are centers of civilization and culture.

C. In spite of increasing urbanization has led to problems, yet cities are centers of civilization and culture.

D. Though increasing urbanization has led to problems, cities are centers of civilization and culture.

Question 12. In 1960, the rate of urbanization in Indonesia was about 17%. In 1969, it was about 20%.

A. The rate of urbanization in Indonesia increased by 3% in 1969 followed by a slight fall to 17% in 1960.

B. The rate of urbanization in Indonesia rose to 20% before falling to 17% in the period of nine years from 1960.

C. In 1960, the rate of urbanization in Indonesia was about 17% after falling slightly by 3% in the period of nine years.

D. In 1960, the rate of urbanization in Indonesia was about 17% followed by a slight increase of 3% in 1969.

Question 13. The expenditure of the office remained stable. The profit rose by 25%.

A. The profit rose by 25% although the stabilization of the office’s expenditure.

B. The profit rose by 25% as a result of the stabilization of the office’s expenditure.

C. The profit rose by 25% despite the stabilization of the office’s expenditure.

D. The profit rose by 25% owing to the stabilization of the office’s expenditure.

Question 14. The rapid urbanization led to many serious problems. One of those is the growth of slums.

A. The rapid urbanization is the cause of many serious problems such as the growth of slums.

B. The rapid urbanization is consequent of many serious problems like the growth of slums.

C. The rapid urbanization is created by many serious problems such as the growth of slums.

D. The rapid urbanization is resulted by many serious problems like the growth of slums.

Question 15. The price plunged from 300 to 20 in 1995. It plateaued over the next 3 years.

A. The price decreased by 280 in 1995 before stabilizing for the next 3 years.

B. The price decreased for 280 in 1995 before leveling off for the next 3 years.

C. The price increased by 280 in 1995 before leveling off for the next 3 years.

D. The price increased for 280 in 1995 before stabilizing for the next 3 years.

Đáp án

1C 2D 3A 4B 5B
6A 7C 8A 9B 10B
11D 12D 13C 14A 15A

 

Bài giải này có hữu ích với bạn không?

Bấm vào một ngôi sao để đánh giá!

Đánh giá trung bình 5 / 5. Số lượt đánh giá: 897

Chưa có ai đánh giá! Hãy là người đầu tiên đánh giá bài này.

Tài liệu trên trang là MIỄN PHÍ, các bạn vui lòng KHÔNG trả phí dưới BẤT KỲ hình thức nào!

Print Friendly, PDF & Email