Giải Sách Bài Tập Tiếng Anh Lớp 9

Xem toàn bộ tài liệu Lớp 9: tại đây

Học Tốt Tiếng Anh Lớp 9 Unit 9: The environment giúp bạn giải các bài tập trong sách bài tập tiếng anh, học tốt tiếng anh 9 tập trung vào việc sử dụng ngôn ngữ (phát âm, từ vựng và ngữ pháp) để phát triển bốn kỹ năng (nghe, nói, đọc và viết):

    1. (trang 57 sbt Tiếng Anh 9): Circle the correct word.

       a. You shouldn’t eat quick /quickly It’s not good for your health.

       b. Could we have some quick/ quickly words with you?

       c. Hoa is studying hard/ hardly for her exams.

       d. Nam answered very soft /softly but everyone could hear him clear/clearly.

       e. Hurry up, Ba. You are always slow/ slowly.

       f. All the classrooms were bad / badly painted.

       g. We feel very happy/ happily today.

       h. Liz asked very interesting / interestingly)about her working day.

    2. (trang 57 sbt Tiếng Anh 9): Complete the paragraph. Use the appropriate forms of the words in the box.

    1. early 6. past 11. rapidly
    2. carefully 7. suddenly 12. cheap
    3. best 8. beautiful 13. full
    4. far 9. stupidly 14. hurriedly
    5. fast 10. quickly 15. new

    3. (trang 58 sbt Tiếng Anh 9): Give answers to the questions.

       a. I usually feel worried / nervous before an exam.

       b. I usually walked slowly when I am tired.

       c. I feel (very) happy when I have good news.

       d. I usually study hard before an exam.

       e. I usually sing (very) cheeríìilly / beautifully / well in a class meeting.

       f. I usually play well / effectively in a sports game.

       g. My English is good / bad / not veiy bad.

    4. (trang 58 sbt Tiếng Anh 9): Combine these pairs of sentences. Use because, since or as.

       a. Because / Since / As the water is highly polluted, we cannot swim in this part of the river.

         We cannot swim in this part of the river because / since / as the water is highly polluted.

       b. Because / Since / As it is more expensive to produce recycled paper than regular paper, the company does not produce it.

         The company does not produce recycled paper because / since / as it is more expensive to produce it than regular paper.

       c. Because / Since /As we want people to be aware of the problem of pollution, we have “a green week” three times a year.

         We have “a green week” three times a year because / since / as we want people to be aware of the problem of pollution.

       d. Because / Since / As the area around the beach is full of trash, no one wants to go swimming or sunbathing there.

         No one wants to go swimming or sunbathing in the area around the beach because / since / as it is full of trash.

       e. Because / Since / As it started to rain, we could not keep on cleaning the beach.

         We could not keep on cleaning the beach because / since / as it started to rain.

       f. Because / Since / As Mr. Minh dedicates all his life to protecting the environment, he is admired.

         Mr. Minh is admired because / since / as he dedicates all his life to protecting the environment.

    5. (trang 59 sbt Tiếng Anh 9): Write the reasons. Some of our friends are saying why they are joining a “round the country” tour.

       a. Lan is joining a “round the country” tour because / since / as she needs it in her study.

       b. Mai is joining a “round the country” tour because / since / as she wants to give herself a new interest.

       c. Nam is joining a “round the country” tour because / since / as he likes having new friends from other cities.

       d. Ba is joining a “round the country” tour because / since / as he seeing beautiful sights of the country.

       e. Hoa is joining a “round the country” tour because / since / as she wants to visit all different regions of the country.

       f. Tu is joining a “round the country” tour because I since / as he is able to taste all delicious foods and fruits.

       g. Linh is joining a “round the country” tour because / since / as she enrich her geography knowledge.

    6. (trang 60 sbt Tiếng Anh 9): 1. Match the two half – sentences. Then write down the full sentence in your book.

       a – F It’s annoying that tourists pollute the areas around the national resorts.

       b – A He is aware that he has to work harder from now on.

       c – D I am conscious that I have to follow the school regulations.

       d – G We are worried that people don’t stop throwing trash along the Street.

       e – B We are conhdent that we will be able to persuade our friends to keep the school clean.

       f – E Everyone was sad that she had to returm to America.

       g – C I’m glad that you are feeling better.

    7. (trang 61 sbt Tiếng Anh 9): Combine each pair of sentences into one.

       a. I was surprised that no one stopped those people cutting down the trees.

       b. People are worried that the oil will pollute the sea.

       c. I am proud that my team has won the first award of the competition.

       d. They are certain that they can help us clean up the beach,

       e. I am very happy that you could recover very quickly.

       f. I am disappointed that they did not tell us how to do it.

    8. (trang 61 sbt Tiếng Anh 9): Make up sentences with “If”. Use the words in the box.

       a. If she comes late again, she will lose her job.

       b. If I win this competition, I will give the award to the unlucky people.

       c. If we go by train, it will be cheaper.

       d. If we go by plane, it will be quicker.

       e. If you need more bags, I’ll give you some.

       f. If we throw bottles over the hedge, that will pollute the wood.

    9. (trang 62 sbt Tiếng Anh 9): Write full answers to the questions.

       a. If I don’t see you tomorrow, I call you up.

       b. If the weather is good tomorrow, we will go swimming.

       c. If he doesn’t win the competition, he will resign the Captain title.

       d. If the streets are hill of trash, we will heap it and bum it down.

       e. If we don’t lend them our tools, they will work with their hands.

       f. If it rains, she will stay at home and watch TV.

    10. (trang 62 sbt Tiếng Anh 9):Rewrite the sentences. Put the verbs in the parentheses in to the correct form: present simple or will / won’t.

       a. If we keep on using more and more motor vehicles, we will run out of oil.

       b. If we run out of oil, we will need other kinds of energy.

       c. If we use more oil and coal, polỉution will increase.

       d. If pollution increases, more and more trees will die.

       e. If more and more trees die, the climate will change.

       f. If the climate changes, we will meet with natural disasters.

       g. If we try to control pollution, it will be very expensive.

       h. But if we do not control pollution, it will be too late.

    11. (trang 63 sbt Tiếng Anh 9):

       a) Match the words in column A with a definition in column B.

       1. c    2. d    3. a    4. e    5. b

       b) Now use the words from column A to complete the sentences below.

    1. pollution 3. waste 5. deforestation
    2. plastic 4. environment

    12. (trang 63 sbt Tiếng Anh 9): Read the passage and fill in each gap with the most suitable word. Circle A, B, C of D.

    1. B 2. A 3. D 4. D 5. C
    6. C 7. A 8. D 9. B 10. B
    11. A 12. C 13. D 14.C 15. A

    13. (trang 64 sbt Tiếng Anh 9): Read the passage and answer the multiple-choice questions.

    1. B 3. C 5. C
    2. D 4. B 6. B

    14. (trang 66 sbt Tiếng Anh 9): Read about the Dal Lake in India and fill in each gap with one word from the box. There are more words in the box than you need.

    1. death 6. rapid
    2. wastes 7. surrounded
    3. heavy 8. About
    4. limits 9. resuit
    5. kidneys 10. money

     

    Bài giải này có hữu ích với bạn không?

    Bấm vào một ngôi sao để đánh giá!

    Đánh giá trung bình 4 / 5. Số lượt đánh giá: 964

    Chưa có ai đánh giá! Hãy là người đầu tiên đánh giá bài này.

    Tài liệu trên trang là MIỄN PHÍ, các bạn vui lòng KHÔNG trả phí dưới BẤT KỲ hình thức nào!

    Print Friendly, PDF & Email