Bộ Đề Thi Tiếng Anh Lớp 11 (Có Lời Giải)

Xem toàn bộ tài liệu Lớp 11: tại đây

Phòng Giáo dục và Đào tạo …..

Đề kiểm tra 15 phút Học kì 1

Môn: Tiếng Anh lớp 11

Thời gian làm bài: 15 phút

Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting.

1. I couldn’t make my car to start this morning.

      A       B       C       D

2. There are a lot of work to do here.

       A        B        C        D

3. I’m sure he is incapable in running a mile in four minutes.

      A        B        C        D

4. Good friendship should be basing on mutual understanding.

      A        B        C        D

5. I’m delighted hearing that you have made much progress in your study.

      A        B        C        D

Read the passage and choose one correct answer for each question.

MANDI’S MAKING FRIENDS

My name’s Mandi. Three months ago, I went to disco where I met a boy called Tom. I guessed he was older than me, but I liked him and thought it didn’t matter. We danced a couple of times, then we chatted. He said he was 18, then asked how old I was. I told him I was 16. I thought that if I told him my real age, he wouldn’t want to know me, as I’m only 13.

After the dicso we arranged to meet the following weekend. The next Saturday we went for a burger and had a real laugh. Afterwards he walked me to my street and kissed me goodnight. Things went really well. We see each other a couple of times a week, but I’ve had to lie to my parents about where I’m going and who with. I’ve always got on with them, but I know if they found out how Tom was they’d stop me seeing him.

Now I really don’t know what to do. I can’t go on lying to my parents every time I go out, and Ton keeps asking he can’t come around to my house. I’m really worried and I need some advice.

6. Why has Mandi written this?

A. to describe her boyfriend

B. to prove how clever she is

C. to explain a problem

D. to defend her actions

7. Who is she writing to?

A. her boyfriend

B. her parents

C. a teenage magazine

D. a school friend

8. Why is Mandi worried?

A. She’s been telling lies.

B. Tom has been behaving strangely.

C. She’s not allowed to go to disco.

D. Her parents are angry with her.

9. Why can’t Tom come to Mandi’s house?

A. She doesn’t want her parents to meet him.

B. Her parents don’t like him.

C. He’s nervous of meeting her parents.

D. She doesn’t want him to see where she lives.

10. Which of these answers did Mandi receive?

A. Tell me what you really feel.

B. You must start by being honest with everyone.

C. Everyone’s unfair to you.

D. Don’t worry. I’m sure Tom will change his mind.

Arrange these words or groups of words in the correct order.

11. tell/ have/ news/ We/ to/ not/ got/ any/ you

=>………………………………………………………………………………………………………..

12. to/ 8.00/ for/ It’s/ be/ before/ impossible/ me/ there

=>………………………………………………………………………………………………………..

13. man/ through/ window/ 5/ I/ minutes/ jump/ the/ saw a/ ago

=>………………………………………………………………………………………………………..

14. me/ to/ with/ in/ They/ Florida/ invited/ stay/ them

=>………………………………………………………………………………………………………..

15. hair/ friend/ My/ has/ face/ and/ black/ an/ oval

=>…………………………………………………………………………………………………………

Đáp án

1C 2A 3B 4B 5B
6C 7C 8A 9A 10B

11. We have not any news to tell you.

12. It’s impossible for me to be there before 8.00.

13. I saw a man jump through the window 5 minutes ago.

14. They invited me to stay with them in Florida.

15. My friend has an oval face and black hair (black hair and an oval face).

Phòng Giáo dục và Đào tạo …..

Đề thi Giữa kì 1

Môn: Tiếng Anh lớp 11

Thời gian làm bài: 60 phút

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words.

1) A. probably       B. population       C. gold       D. hospital

2) A. smallest       B. best       C. longest       D. biggest

3) A. mountain       B. ground       C. blouse       D. soup

Choose the word that has stress pattern different from that of the other words.

4) A. instead       B. interesting        C. expected       D. resources

5) A. figure       B. double       C. different       D. support

6) A. research       B. decrease        C. available       D. government

Choose the best answer to complete each sentence.

7) The teaching of history shouldn’t be …………………. to date and figures.

A. limiting       B. limitation       C. limit       D. limited

8) We don’t have the……………………. to update our computer software.

A. sources       B. resources        C. funds       D. origins

9) One third of the world’s …………………… consumes two thirds of the world resources.

A. people       B. men        C. population        D. human

10) The practice of controlling the number of children a person has, using various methods of contraception is called ……………………… .

A. family planning       B. birth control       C. population       D. A and B

11) When a person has an infectious disease, he is……….from other people.

A. isolated       B. limited       C. separated       D. confined

12) Since the early 1990s Viet Nam has experienced ………………. growth but the differences between the lives of the rich and the poor have been greater.

A. population       B. economic       C. educational       D. financial

13) A person who has moved from one place to another especially to find work.

A. emigrant       B. immigrant       C. migrant       D. A and C

14) What’s the …………………….. of your country?

A. populate       B. population       C. populous       D. popular

15) If the ball ………. the line, that would have been the end of the game.

A. would cross       B. will cross       C. had crossed       D. crossed

16) If someone knocked a candle over, it …………………. a fire.

A. will start       B. started       C. would start        D. would have started

17) If you ……………………. told us about the bad service, we would have eaten there.

A. hadn’t       B. don’t       C. didn’t       D. wouldn’t have

18) What would Tom do if he …………………………. the truth?

A. would know       B. knows        C. had known       D. knew

19) If I …………………… you were sick. I would have called sooner.

A. knew       B. had known       C. know       D. would have known

20) If there ……………………. a row, I’m going to keep out of it.

A. will be       B. is       C. were       D. had been

21) If I ……………………… you, I’d call and apologise.

A. am       B. were       C. would be       D. was

22) Jack will win the election if he ……………………. harder.

A. will campaign       B. would campaign

C. campaigned       D. campaigns

Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting.

23) If you were here yesterday, you would have seen Jean.

      A        B       C       D

24) We should visit that part of the country if it will be spring.

      A        B       C       D

25) If I will make a difficult decision, I always discuss it with my friends.

      A       B        C        D

26) We could had done more if we had had more time

      A       B       C       D

27) He said that if he has more time, he would come to see us.

       A       B        C        D

Put the verbs in parentheses into the correct form.

28) If someone (walk)………………………… in here with a gun, I would be very frightened.

29) I’m sure he (understand) ……………………………… if you explain the situation to her.

30) If she hadn’t walked to the meeting, she (not be)…………………………….. late.

31) He always (complain) ……………………………… if I’m late.

32) If he spoke more clearly, we (understand) …………………………….. him.

33) If the woman (say) ………………. what she wanted, I wouldn’t have put the phone down.

34) If they arrived in time, they (see) …………………………… the ceremony.

35) If you (ask)……………………………… me, I would explain it to you.

Đáp án

1C 2B 3D 4B 5D 6D 7D 8C 9C
10D 11A 12B 13D 14B 15C 16C 17A 18D
19B 20B 21B 22D 23B 24D 25A 26A 27B

28) walked

29) will understand

30) wouldn’t have been

31) will complain

32) would understand

33) had said

34) would see

35) asked

Phòng Giáo dục và Đào tạo …..

Đề thi Học kì 1

Môn: Tiếng Anh lớp 11

Thời gian làm bài: 60 phút

Câu 1: “ Peter : “ Do you feel like going to the cinema this evening ?” – Mary: “……”

A. I feel very bored       B. You’re welcome

C. I don’t agree.I’m afraid       D. That would be great

Câu 2: Choose the underlined part that must be corrected

They congratulated me on pass the final exam the day before.

A. pass       B. the day before       C. congratulated       D. on

Câu 3: When it started to rain, she ……………….home with me.

A. had walking       B. was walking       C. walked       D. is walking

Câu 4: If you …………us about the bad service, we …………there.

A. hadn’t told/ would eat       B. told/ would have eaten

C. tell/ would eat       D. hadn’t told/ would have eaten

Câu 5: Choose the underlined part that must be corrected

He said that if he has more time, he would come to see us.

A. said that       B. has       C. more time       D. come to see

Câu 6: The news made Nam surprised.

A. The news is surprised.       B. Nam was surprised with the news.

C. Nam seemed to be surprised at the news.       D. Nam made the news surprised.

Câu 7: I thought I would get to the destination first, but he ……….before me.

A. was arriving       B. arrives       C. had arrived       D. arrived

Câu 8: …………….all the rules, we started to play the game.

A. Having learnt       B. To have learnt       C. To learn       D. Learning

Câu 9: All of my students looked forward to …………….. the result of the singing contest.

A. hear       B. hearing       C. to be heard       D. being hearing

Câu 10: The man denied ……………………some top secret document.

A. to steal       B. having stolen       C. to be stolen       D. having been stolen

Câu 11: Mai Huong congratulated me ……………………….the exam with flying colors.

A. of passing       B. about passing       C. on passing       D. to pass

Câu 12: The villagers are in danger .…………..being killed by an earthquake.

A. with       B. of       C. for       D. on

Câu 13: People call the 25th wedding anniversary the “………………anniversary.”

A. happy       B. silver       C. golden       D. special

Câu 14: The bowl is empty now, but my children denied …………………….the candies.

A. to eat       B. eating       C. eat       D. having eaten

Câu 15: choose the underlined part that must be corrected

they are looking forward to be received the present from the council.

A. be received       B. from       C. are looking forward       D. to

Câu 16: It is not easy to …………… our bad habits.

A. overcome       B. suffer       C. take care       D. spend

Câu 17: If the ball …………….the line, that would have been the end of the game.

A. would cross       B. will cross       C. had crossed       D. crossed

Câu 18: If George keeps studying as he has been, he’ll have no trouble in passing his exams.

A. George has passed his exam.

B. George has trouble in passing his exams

C. George is studying hard to pass his exam.

D. George will not pass his exam because he is not studying.

Câu 19: Quy Nhon has become ……………..

A. populous       B. population       C. popularity       D. populating

Câu 20: Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest

A. ridden       B. given       C. whiten       D. risen

Câu 21: Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest

A. strictly       B. literacy       C. policy       D. social

Câu 22: Choose the word which has the underlined part stressed differently from the rest

A. enjoyment       B. apologize       C. remember       D. difficulty

Câu 23: You should discuss the problem …………..your parents before deciding.

A. with       B. for       C. of       D. to

Câu 24: choose the underlined part that must be corrected

After I had returned home from the school, I was preparing dinner.

A. had returned       B. from       C. was preparing       D. dinner

Câu 25: Choose the word which has the underlined part stressed differently from the rest

A. alone       B. accept       C. complain       D. national

Câu 26: They seemed ………………when I told them the news.

A. surprising       B. to surprise       C. being surprising       D. to be surprised

Câu 27: you should realize the …………………of the important of having a healthy diet.

A. unaware       B. awareness       C. awaring       D. aware

Câu 28: If someone knocked over a candle, it ………………a fire.

A. started       B. will start       C. would have started       D. would start

Câu 29: the rain began to fall during my walk in the country.

A. while I walked in the country, it had rained.

B. While it was beginning to rain, I had walked in the country.

C. While I was walking in the country, it began to rain.

D. While it began to rain in the country, I was walking.

Câu 30: He said, “I’m sorry I didn’t reply to the letter.”

A. He apologized for not to reply to the letter.

B. He apologized for not to replying to the letter.

C. He apologized for didn’t reply to the letter.

D. He apologized for not replying to the letter.

Câu 31: Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest

A. turned       B. noticed       C. looked       D. helped

Câu 32: A “………………” B: “Oh, It’s great”

A. Would you like the English competition?

B. What do you think of the English competition?

C. What do you like about the English competition?

D. How about the English competition ?

Read the passage and answer the question 33 – 36.

Giving a dinner party is a wonderful way of entertain people. You can also make new friends and give others the chance to get to know each other better. It needs planning, though. First, make a guest list, with different kinds of people and a mixture of women and men. Don’t invite couples because they aren’t so much fun.

When you know who can come, find out what they like to eat and drink. Note down any who are vegetarians, or who can’t eat or drink certain things for religious seasons. Then plan their menu. Include a first course, a choice of main courses and a dessert, plus lots of people’s favourite drinks. The next thing to do is the shopping. Make sure buy more than enough of everything, and that someone can help you carry it!

On the day, start cooking early. Give people appetizers like Greek mezze or Spanish tapas, so they don’t get hungry if they have to wait. Serve the delicious meal, sit down with your guests and have a good time – you’ve earned it!

Câu 33: Which of the following is NOT mentioned as the purpose of giving a dinner party?

A. to get people to know more about their host and hostess.

B. to help people to know each other better.

C. to make new friends.

D. to entertain people.

Câu 34: When giving a dinner party, you should NOT invite …………………… .

A. those who are vegetarians.       B. husbands and wives.

C. both women and men.       D. those who can’t eat or drink certain things.

Câu 35: According to the passage, starters should be served ………………………

A. because the guests may be hungry while having to wait

B. because the guests like eating them

C. because the guests want to have a good time together

D. because the guests want to eat them while having to wait

Câu 36: What should you do while the guests are having their evening meal?

A. Sit down with the guests to show your politeness.

B. Stand beside the guests without doing anything.

C. Sit down with the guests and have a good time.

D. Only serve the guests with the food.

Read the passage and fill the blanks 37 – 40.

More and more young people are (37)…… voluntary work abroad. The wild variety of jobs and destinations available is making it an increasingly attractive option for those who have just left school and have a year free before university. Many choose to spend these twelve months working in poor countries. There they will earn little (38)…… no money. But they will be doing something useful – and enjoying the experience.

The work may . (39)….. of helping the local communities, for example by helping to build new road or provide water supplies to isolated rural villages. Other projects may concentrate more on conservation or environmental protection. (40)…. … kind of job it is, it is certain to be challenging and worthwhile, and an experience that will never be forgotten.

Câu 37: A. making       B. getting       C. taking       D. doing

Câu 38: A. but       B. and       C. or       D. with

Câu 39: A. involve       B. include       C. contain       D. consist

Câu 40: A. What       B. Whatever       C. However       D. Any

Đáp án

1D 2A 3B 4D 5B 6C 7C 8A 9B 10B
11C 12B 13B 14D 15A 16A 17C 18C 19A 20C
21A 22D 23A 24C 25D 26D 27B 28D 29C 30D
31A 32B 33A 34B 35C 36C 37D 38C 39D 40B

 

Bài giải này có hữu ích với bạn không?

Bấm vào một ngôi sao để đánh giá!

Đánh giá trung bình 5 / 5. Số lượt đánh giá: 1179

Chưa có ai đánh giá! Hãy là người đầu tiên đánh giá bài này.

Tài liệu trên trang là MIỄN PHÍ, các bạn vui lòng KHÔNG trả phí dưới BẤT KỲ hình thức nào!

Print Friendly, PDF & Email